Zamanın Önüne Geçmek İçin, Erkekler de Estetik Uygulamaları Tercih Ediyor

Haberin Devamı

Daha iyi görünmek için artık erkekler de estetik operasyonlara rağbet gösteriyor. Günün koşullarına uyarak, bakımlı olmak için erkeklerin gösterdikleri çaba, eskiye oranla hızla artıyor.

Eskiden her 100 erkekten 5’i estetik operasyonlar ve bakım ile ilgilenirken; bugün bu oran, 100 erkekten 80’e kadar çıkmış durumda…

Erkeklere yapılan estetik uygulamalar, ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ameliyatlı uygulamalarda; jinokomasti, göz kapağı estetiği en çok tercih edilirken; ameliyatsız uygulamalarda ise, prp, mezoterapi, dolgu ve botoks uygulamaları ile cilt bakımları erkeklerin tercih ettikleri estetik ameliyatlar arasında yer alıyor.

Özgürce kıyafetinizi giymek için: jinekomasti ameliyatı
Ülkemizdeki erkeklerin %65 ‘inde jinekomasti hastalığı görülmektedir. Sorunun çözümü çok kolay fakat, bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan erkeklerde, hem sosyal hem de psikolojik sorunlara neden olabiliyor.

Erkekte olmaması gereken kadınsı meme dokusu durumudur. Genelde altında yatan bir sebep barındırır fakat yüzde 91 sebep bulunamaz. Eğer bu sebep de bulunursa ona yönelik tedaviyi yapmak ilk etapta daha mantıklıdır. Eğer altında yatan herhangi bir sebep yoksa ilaç, kilo, onun dışında hormon bozukluğu yok ise o zaman kişinin ameliyat ile düzenlemesi gerekebilir.

Yorgun bakışları göz kapağı estetiği ile kaldıralım
Yaşlanma, kilo alma ve genetik nedenlerle üst göz kapağındaki düşüklükler erkeklerin hoşuna gitmiyor. Bu nedenle kariyer sahibi erkekler, göz kapaklarındaki düşüklükleri gidererek sert, yorgun, sinirli ve üzgün görüntülerinden kurtulmayı tercih ediyor.

Kaş arası kırışıklıları için botoks uygulaması
Düzensiz veya aşırı çalışan kaslardaki sinir uyarılarını geçici olarak durdurmaya yönelik geliştirilen FDA onaylı tedavi yöntemi botoks, hiçbir alerjik reaksiyona sebep vermediği gibi etkisini 4-6 ay arası koruyabilmektedir.. Koltuk altı, el ve ayak terlemesi tedavisinde de botoks uygulanmaktadır.

Daha sağlıklı saçlar için mezoterapi ve prp uygulaması
Erkeklerin estetik açıdan en büyük problemi, hiç kuşkusuz saç dökülmesidir. Saç mezoterapisi saçları daha gür ve sağlıklı gösterir.

Saç dökülmesi, seyrelmesi ve saçın canlılığını yitirmesi en fazla şikayet edilen sağlık sorunları arasındadır. Bunların arasında prp ve mezoterapi tedavisi başta geliyor. Üstelik bu teknik saç sağlığını korumak isteyen erkekler tarafından çok fazla talep ediliyor. Bu sayede uzun yıllar saçlarının dökülmesini engelleyerek saç sağlıklarını koruma altına alıyorlar.

Nemlendiren ve gençleştiren uygulama h100 aşısı
Yaşlanmayla birlikte başlayan; cildin nemi, gerginliği ve parlaklığını azalmasında hyrulonik asit büyük etken taşır. Nemli olmayan, direnci olmayan cilt matlaşır, kırışır ve sarkar. Yanaklar yer yer çöker. Bu durumun ortadan kalkmasını sağlamak için h100 aşını uygulayarak erkeklerin de cildinde nem ve parlaklık kazandırılır ve sarkmaların önüne geçilebilmektedir.

Gündelik yorgunluğu deniz tuzu terapisi ile aşın
Gündelik hayatın yoğunluğu içerisinde birçok erkek cilt sorunlarını görmezden geliyor ve gerekli bakımı yapmayı ihmal edebiliyor. Cilt lekeleri, akne-sivilce tedavileri, cilt renginin düzeltilmesi gibi her cilt problemine yönelik saltfacial cilt yenileme tedavisi uygulanabilir.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
www.gokhanhaytoglu.com