Gündem Zanzibar gezi rehberi

Zanzibar gezi rehberi

02.05.2018 - 19:25 | Son Güncellenme:

Afrika kıtasının doğusunda bulunan Zanzibar Adası, Tanzanya’ya bağlı birbirine bağlı birçok küçük adacıktan bir tanesidir. Hint cevizi, karabiber ve tarçın gibi birçok baharatın ana yurdu olan bu ada ülkenin en büyük turizm bölgelerinden bir tanesidir. Kendine has doğası ve mutfağıyla ünlenen bu bölgede birçok tarihi yerleşimde bulunmaktadır. Yıllık ortalama sıcaklığın 28 ila 30 derece arasında değiştiği bu ada ilkbahar ve yaz aylarında tropikal sıcaklıklar ile kavrulmaktadır. Zanzibar Adası hakkında bilinmeyenler ve gezi rehberini sizler için hazırladık.

Zanzibar gezi rehberi

Zanzibar tarihi

Haberin Devamı

Eski adı Zengibar olan bu ada sahip olduğu dar sokakları, kendine has iklimi ve yılın büyük bir bölümünde açık olan sahilleri ile farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin gözdesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tanzanya kıyılarına 36 kilometre uzaklıkta bulunan bu ada adeta Afrika’nın doğu kapısı olarak görülmektedir. Geçmişte fildişi ve köle ticaretinin merkezi olan Zanzibar dünyanın dört bir yanından gelen gemilerin durak noktası idi. Adada bulunan Stone Town (Taş Şehir) bir zamanlar Doğu Afrika’nın en gözde şehirlerinden bir tanesi idi. Kent tarihi dokusunu günümüzde hâlâ korumaktadır. Taş şehir kurulduğu 12. Yüzyılda sıradan bir balıkçı köyü idi. 16. yüzyılda şehirleşmeye başlayan bu minik kasaba 1800’lü yıllara kadar Portekizlilerin yönetimi altında idi. 19. Yüzyılda deniz ticareti ile büyüyen şehir 1964 yılında İngiltere’den bağımsızlığını kazanır ve günümüzde Tanzanya’ya bağlı bir turizm merkezi hâline gelir.

Haberin Devamı


Zanzibar adasında gezilecek yerler

Tropikal turizmin en gözde merkezlerinden bir tanesi olan Zanzibar Adası sahip olduğu tarihi yapılar ile de ön plana çıkmaktadır. Mtoni Sarayı, Mnarani Aquairum, Mbweni Kalıntıları, Mtoni Sarayı, Darajani Market, Eski Köle Pazarı, St. Joseph Katedrali, Jozani Ormanı ve Zanzibar Ulusal Tarih ve Kültür Müzesi adanın sahip olduğu önemli tarihi değerlerden birkaç tanesidir. Ada turizminin en gözde yerleri ise kuşkusuz eşi bulunmayan sahilleridir. Adayı ziyaret edecek olan turistlerin kuşkusuz ilk durağı Zanzibar sahilleridir. Ada sahip olduğu beyaz kumsallar ve berrak denizi ile dünyanın en gözde turizm merkezi olarak sayılabilir. Ülkenin en gözde sahilleri Nungwi, Kendwa, Paje ve Prison İsland’dır.