Siyaset Zarflar açılmadan Erdoğan’a gönderildi

Zarflar açılmadan Erdoğan’a gönderildi

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, AK Parti grubunun dünkü basına kapalı toplantısında Binali Yıldırım’ın istifasıyla boşalan TBMM Başkanlığı için gerçekleştirilecek seçime yönelik temayül yoklaması yapıldı.

Zarflar açılmadan Erdoğan’a gönderildi

Grup Başkanı Naci Bostancı’nın başkanlığında yapılan toplantıda, vekillerden Meclis Başkan adayı olarak görmek istedikleri bir ismi yazarak zarfa atmaları istendi. Temayül sonrası tasnif yapılmaksızın zarflar Cumhurbaşkanı’na gönderildi.

Haberin Devamı

Erdoğan istedi

Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmesi sonrası, parti içinde başkan adaylığı kulisleri de yoğunlaştı. Adaylık için ismi geçen bazı isimlerin hem Erdoğan hem de başkanlık seçiminde AK Parti adayını destekleyeceğini açıklayan MHP nezdinde yoğun kulis yürttükleri öne sürülürken, Erdoğan’ın önceki akşam bazı grup yöneticileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştüğü ve “temayül yoklaması” yapılması talimatını verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda da AK Parti grubu, dün Bostancı başkanlığında kapalı toplantı yaptı. Ankara dışında bulunan milletvekillerinin de önceki gece mesaj yoluyla çağrıldığı toplantıda, vekillere üzerine Meclis Başkan adayı olarak görmek istedikleri ismi sadece bir ismi yazacakları pusula ve zarf dağıtıldı. Vekiller arzu ettikleri adayın ismini yazdıkları pusuluları zarfa koyup sandığa attı. Oyunu kullanan vekil salondan ayrılırken, grup yöneticilerinin nezaretinde kullanılan zarflar açılmadı. Zarflar sayılarak temayüle katılan vekil sayısı ile uyuşup uyuşmadığına bakıldı. Ardından kapalı zarflar açılıp, tasnifi yapılmak üzere Cumhurbaşkanı’na gönderildi. AK Parti’nin başkan adayının da Erdoğan’ın temayül sonuçlarını da dikkate alarak yapacağı değerlendirme sonrası netleşeceği belirtilirken, başvurunun bugün Meclis Başkanlığı’na yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

İbre Bostancı’da

Temayül yoklaması sonrası kulislerde adaylık için ağırlıklı olarak grup başkanı Bostancı’nın ismi dillendiriliyor. TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın da aday olarak gruptan en çok destek alan isimler olduğu konuşuldu. TBMM Başkan adaylığı için başvuru süresi yarın saat 24.00’de sona erecek. Genel Kurul’da başkanlık seçim turları ise alınan karar gereğince 24 Şubat Pazar gerçekleştirilecek.