Zayıflatan Alışveriş Sırları

Haydi itiraf edin! Çoğunuz alışverişi seviyorsunuz değil mi? Özellikle de canınız bir şeylere sıkıldığında, kafanızın içinde bazı sorunlar dolanıp durduğunda. Kocaman bir marketin rafları arasında gezinmek, hatta sepetinizi aslında hiç de ihtiyaç duymadığınız abur- cuburla doldurmak sizin de rahatlamanıza yardımcı oluyor büyük olasılıkla. Bu bilinen bir gerçek. Peki ama özellikle de kilo vermek gibi bir amacınız varsa alışveriş konusunda atacağınız adımların ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Özellikle de market alışverişinin.

Haberin Devamı

Haydi gelin bugün sizinle kilo vermenize yardımcı olacak bazı market alışverişi sırlarını paylaşayım. Çünkü evinizin kapısından içeriye soktuğunuz her yiyecek, tartıya çıktığınızda göreceğiniz rakamı da etkiler. Hem de sandığınızdan çok daha fazla.

Fazla kilolarınızdan kurtulmak daha da önemlisi sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsanız, alışverişe çıktığınız zaman da aklınızda tutmanız gereken bazı püf noktaları var.

Sözü fazla uzatmadan kilo vermenize de sağlıklı kalmanıza da yardımcı olacak alışveriş sırlarını madde madde ele alalım.

Alışverişe asla aç çıkmayın: İşte bu çok önemli! Hatta ilk önemli madde bu. Alışverişe çıkarken kesinlikle aç olmayın. Ya ana öğününüzü yiyin ya da en azından alışverişe çıkacağınız saati, ara öğün sonrasına denk getirin. Çünkü aç bir mideyle alışverişe çıkarsanız; market raflarındaki besinler sizi çok daha kolay bir şekilde baştan çıkarabilir. Hatta market kasasından geçtikten sonra kendinizi aslında hiç de ihtiyacınız olmayan bir şeyleri yerken bulabilirsiniz. Bu yüzden alışverişe çıktığınızda mideniz, sağlıklı besinlerle dolu olsun.

Önceden bir liste hazırlayın: Bu, sadece alışveriş sırasında sağlıklı besinler satın almak için değil aynı zamanda bütçenizi korumak için de gerekli. Mutfağınızı iyice gözden geçirerek nelere ihtiyacınız olduğunu belirleyin ve bir liste hazırlayın. Hatta bu listeyi hazırlarken hafta boyunca tüketeceğiniz sağlıklı yiyecek kombinasyonlarını da belirleyin. Markette dolaşırken de bu listeye sadık kalın.

Haberin Devamı

Marketin merkezinde değil kenarda gezinin: Yani bir başka deyişle stratejik davranın. Peki ne demek "marketin merkezinde değil çevre kısımlarda gezinmek"? Şöyle anlatayım: Bir büyük markette taze sebze ve meyveler, protein kaynağı et, balık gibi besinler merkeze doğru değil, daha kenara doğru konumlanan reyonlarda bulunur. O yüzden bu bölgeden satın alacağınız besinler çok daha sağlıklıdır. Marketin merkezine doğru ilerlediğinizde aslında çok da elinizi uzatmamanız gereken dondurulmuş ürünlerin konulduğu dev soğutucu dolaplarla karşılaşırsınız.

Etiket okumayı öğrenin: Hem kilo vermek hem de sağlıklı kalmak için alışveriş sırasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan biri de bu. Satın alacağınız yiyeceklerin etiketlerini okumayı iyice öğrenin. Söz gelimi bir gıda ambalajının üstünde "mısır şurubu kullanılmamıştır" ibaresini görmek o yiyeceğin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. O ambalajın içindeki gıdanın tüm içeriğini iyice okumanız gerekli.

Haftada bir alışveriş yapın: Bana kalırsa en iyisi haftalık alışveriş yapmak. Elbette elinizde akıllıca hazırlanmış bir listeyle. Bu şekilde hem daha bilinçli ve sağlıklı beslenmiş hem de ekonominizi daha fazla kontrol altında tutmuş olursunuz.

Haberin Devamı

Çocuklarınızı evde bırakın: Belki böyle ilk anda söylemek çok düşüncesizce gelebilir size. Ama bu önemli bir ayrıntı. Yanınızda çocuklarınız olduğunda bir taraftan onların hazırladığınız liste dışındaki istekleriyle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Diğer taraftan da çocuklarınız markette geçireceğiniz süre içinde kolayca sıkılabileceğinden bir an önce oradan çıkmak için telaşa kapılacaksınız. Oysa sağlıklı bir alışveriş için kafanızın da dinç olması gerektiğini unutmayın.

Alışverişe giderken dar kotunuzu giyin: Bunun nedenini tahmin etmiş olmalısınız. Elbette market alışverişine giderken eşofman altınızı ve spor ayakkabılarınızı giyebilirsiniz. Bu gayet rahat bir tercih. Ama eğer dar kotunuzu giyip yiyecek alışverişine çıkarsanız, bu görünüm için harcadığınız çaba hiç aklınızdan çıkmaz ve sağlıksız besinleri market arabanıza doldurmaktan kaçınırsınız.