Sağlıklı Beslenme Zencefilli doğal tarifler

Zencefilli doğal tarifler

06.12.2017 - 10:02 | Son Güncellenme:

Zencefilin faydaları ve tıbbi özellikleri antik çağlardan beri biliniyor. Zencefil, sağlığınızı güçlendirmek ve doğal güzelliğinizi korumanız için size yardımcı olur. Peki, sağlığınıza çeşitli faydalar sağlamak adına size vermiş olduğumuz zencefilli doğal tarifleri denemeye ne dersiniz?

Zencefilli doğal tarifler

Zencefil vücutta güçlendirici, canlandırıcı ve anti-inflamatuar etkileri olan bir vitamin, mikro besin maddeleri ve uçucu yağların kaynağıdır. Zencefilin faydaları saymakla bitmiyor. Sağlığınızı güçlendirmek ve doğal güzelliğinizi korumak için bazı yararlı tarifleri paylaşıyoruz. Bu tarifleri evde kolayca hazırlayarak zencefilin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Selülite karşı savaşır

1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili yarım litre su ile karıştırın, üzerine 1-1.5 bardak deniz tuzu ekleyin. Bu karışımı fırça yardımı tüm sorunlu bölgede kullanın.

Metabolizma sürecini hızlandırır ve mide bulantısını ortadan kaldırır

Sindirim problemleriniz varsa veya gebelik sırasında bulantı yaşıyorsanız, zencefil çiğneyebilir veya çayınıza biraz taze zencefil ekleyebilirsiniz.

Tırnaklarınızı güçlendirir ve uzamasına yardımcı olur

1-2 yemek kaşığı shea (karite) yağı eritin. 1-2 çorba k avokado yağı, 3-5 damla patchouli (paçuli) yağı, 3-5 damla zencefil yağı ve 5-7 damla limon esans yağı ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve kuru temiz bir kavanoz içine koyun. Karışımı maske olarak veya bir el kremi ile birlikte kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ağrıları azaltır

Zencefil, yoğun egzersiz sonrası kas ağrısı, kadınlardaki dönem ağrısı ve eklem ağrıları da dâhil olmak üzere iltihaplanma ve sancılara karşı iyi sonuç verir. Zencefil, zerdeçal, 2 limon suyu, 1 çay kaşığı bal ve suyu karıştırıp kullanın.

Beynin çalışmasını canlandırır

Zencefil tüketimi beyin hücrelerinin yaşlanmasını ve ölümünü yavaşlatır. Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik dejeneratif hastalıklara karşı direnir. Dahası, zencefil hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

Yaşlanmaya karşı mücadele eder

Zencefil çok miktarda antioksidan içerir, vücuttaki yenilenme süreçlerini hızlandırır ve toksinleri temizleyerek yaşlanmaya karşı mücadele eder.

Kilo vermeye yardımcı olur

Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltır.. Öğünlerden 30 dakika önce zencefil ile çay içerseniz, daha az yiyecek yiyeceksiniz. Ayrıca bir bardak kefir (yoğurt) rendelenmiş zencefil, tarçın ve bir parça kırmızıbiber ile içebilirsiniz.

Cildi gençleştirir

Cildinizi gençleştirmek ve parlamasını sağlamak için eşit miktarda rendelenmiş zencefil, limon suyu ve balı karıştırın. Yüzünüzde 30 dakika bekletin ve yıkayın.

Anti-tümör etkisi

Zencefildeki bazı elementler, kemoterapi sırasında kansere direnebilir ve kişinin durumunu hafifletebilir.

Sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur

Haberin Devamı

1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 çay kaşığı elma sirkesi karıştırın. İltihap ve kızarıklığı hızla gidermek için her sivilceye uygulayın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 çay kaşığı bal ve biraz süt karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve yıkamadan önce 10-15 dakika bekletin.

Sağlığınıza destek olur

Araştırmalara göre, düzenli zencefil tüketimi kolesterol ve kan şekeri seviyesini normale döndürebilir. Ayrıca olası komplikasyonlar riskini de azaltabilir. Üstelik zencefil, kan pıhtısı oluşumuna ve yüksek tansiyona direne yardımcı olur. Zencefilleri tarçın sopasıyla kaynatın, soğumasını bekleyin ve günde 2-3 defa için.

Saçların uzamasını sağlar, dökülmesini ve kepeklenmesini engeller

Zencefil, kafa derisinde kan dolaşımını sağlar, saç köklerini besler ve saç dökülmesini önler.

Saçları güçlendirici maske: Rendelenmiş zencefil ve jojoba yağı birleştirin ve saçlarınıza masaj yapın. 30 dakika sonra yıkayın.

Saç büyümesini teşvik edici maske: Biraz rendelenmiş zencefil ve sarımsağı su ile bir süre bekletin. Bu karışıma biraz zeytin veya hindistan cevizi yağı ekleyin ve saç köklerinize masaj yapın.

Haberin Devamı

Kepek için bir maske: 2 parça taze rendelenmiş zencefil ve 3 parça zeytin veya susam yağı karıştırın. Kafa derinize uygulayın ve 15-25 dakika bekletin. Haftada iki kez kullanın.

Not: Kalp ya da karaciğer problemleriniz varsa,
Vücut sıcaklığınız yükselmişse veya mukoza zedelenmişse,
Kanama yaraları varsa veya gebeliğin 2. ve 3. aylarındaysanız zencefil kullanmayın.

PembeNar Özel

Yazarlar