Zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli kurabiye tarifi özellikle çay saatlerinize çok yakışacak. Acı tatlı tadıyla en güzel kurabiye tariflerinden biri olan zencefilli kurabiye nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte zencefilli kurabiye tarifi:

13.12.2017 Çarşamba Güncelleme : 13.12.2017-15:50 Çarşamba

Zencefilli kurabiye tarifi en lezzetli kurabiye tariflerinden biri. Zencefilli kurabiye yapılışı kolay olmasıyla özellikle çay saatlerinde yardımınıza koşacak. 

Zencefilli kurabiye için malzemeler

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı toz şeker

1,5 yemek kaşığı pekmez

1 yumurta

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı toz zencefil

Yarım çay kaşığı tarçın

Zencefilli kurabiye yapılışı

1. Tereyağı mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. 
2. Krema kıvamına geldikten sonra üzerine şeker ekleyin ve iyice karışına kadar tekrar çırpın. 
3. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Pekmezi ekleyin.
5. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra en son un, tuz, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu da ekleyerek karışıma ilave edin. 
6. Yumuşak bir karışım elde ettiğiniz için panik yapmayın. Doğru yoldasınız. 

7. Zencefilli kurabiye hamurunu yuvarlak haline getirerek streç bir filmle sarın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. 

8. Geçen 2 saatin ardından zencefilli kurabiye hamurunuzu en fazla 2mm olacak şekilde açın ve dilediğiniz kalıplarla kesin. 

9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. 

10. Etrafı kızarmaya başladığında, kurabiyeleriniz olmuş demektir. 

11. Fırından çıkardığınızda kurabiyeler size yumuşak görünebilir. Bir iki dakika soğumasına izin verdiğinizde sertleşeceklerdir. 

Zencefilli kurabiye tarifi işte bu kadar basit

Afiyet olsun!