Alternatif Tıp Zerdeçal kötü anıları siliyor

Zerdeçal kötü anıları siliyor

12.03.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

Zerdeçal, özellikle köri sosu yapımında kullanıldığı bilinen sarımsı, turuncumsu aynı adı taşıyan bir baharatın üretiminde kullanılan bir bitkidir. Amerikalı araştırmacılar yaptıkları deneyler sonucunda zerdeçalın kötü anıları sildiğini iddia ediyorlar.

Zerdeçal kötü anıları siliyor

Amerika’nın New York Üniversitesi’nde bilim adamları zerdeçalın kötü anıları silmesi ile ilgili bir deney gerçekleştirdiler. Farelere belirli bir ses vererek onların korkmalarını sağladılar. Farelerin korktuklarında donup kaldığı görüldü. Birkaç saat sonra yemek verip ardından yine aynı sese maruz bıraktıklarında farelerin tekrar korktukları ve donup kaldıkları görüldü. Zerdeçallı yiyecekler verilen fareler ise aynı sese tekrar maruz kaldıklarında korkmadılar. Bu deneyden yola çıkarak bilim adamları zerdeçalın korkunun sebebiyet verdiği kötü anıları sildiğini iddia ediyorlar.

Haberin Devamı

Bilim adamlarına göre bu deney, travma sonucu stres bozuklukları gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için yeni bir yöntem geliştirilmesine ışık tutmaktadır.

Diyabet teşhisi konulan 60 yaş üstü kadın ve erkeklerin katıldığı bir araştırmada bilim adamları tarafından zerdeçalın hafızaya etkisi araştırıldı. Katılımcılara kahvaltı öncesi ve kahvaltıdan saatler sonra hafıza testi yapıldı. Kahvaltıda zerdeçal tüketen katılımcıların hafıza testinde daha başarılı olduğu görüldü.

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalar zerdeçalın kansere karşı iyi bir savaşçı olduğunu gösteriyor. Alınan besinlere bağlı olarak kadınlarda östrojen hormonunu taklit eden kimyasallar görülmektedir. Zerdeçal bu kimyasalları etkisiz kılmaktadır. Östrojen hormonunu taklit eden kimyasalların etkisiz hale getirilmemesi, meme kanserinin başlamasına neden olabilir. Zerdeçalın 3/4 oranında kanserli hücrelerin gelişmesine mâni olduğu belirtilmektedir. Aşağıda diğer savaş verdiği rahatsızlıklar yer almaktadır.

Haberin Devamı

•Yemek borusu kanseri
•Akciğer ve prostat kanseri
•Kolon kanseri
•Karaciğer kanseri
•Bağırsaklarda polip oluşumu
•Meme kanseri
•Uçuk

Zerdeçal nasıl tüketilmelidir?

Zerdeçal, özellikle Hindistan’da çok kullanılan bir baharattır. Zerdeçalı yaş olarak da yemeklerinde ve içeceklerinde tüketmektedirler. Hindistan’da insanlar günde ortalama 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmektedirler. Yapılan araştırmalara göre Hindistan’da meme, böbrek ve akciğer kanseri görülme oranı diğer ülkelere göre daha düşüktür. Yaşlı Hintlilerde Alzheimer rahatsızlığı neredeyse hiç yoktur.

Zerdeçalı, emilimi sağlamak için zeytinyağı ile beraber tüketmek oldukça önemlidir. Ayrıca kırmızıbiber ve karabiber de zerdeçalın emilimini arttırmaktadır.

Yazarlar