Hatay Zeytin Dalı Harekatı'na Vatandaş Desteği

Zeytin Dalı Harekatı'na Vatandaş Desteği

17.02.2018 - 19:54 | Son Güncellenme:

.

Zeytin Dalı Harekatına Vatandaş Desteği

HATAY (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların desteği sürüyor.

Haberin Devamı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Söğüt Mahallesi sakinleri, aralarında topladıkları paralarla aldıkları kurbanlık boğayı Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler için Hatay'ın Hassa ilçesine getirerek yetkililere teslim etti.

Söğüt Mahallesi Muhtarı Osman Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere destek olmak için geldiklerini belirtti.

Mahalle olarak askerin yanında olduklarını ifade eden Topal, şöyle konuştu:

"Mahalle olarak 7'den 70'e bugün buraya geldik. Milli birliğimizi beraberliğimizi göstermek, burada ordumuzun Mehmetçiğimizin devletimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla yanımızda bir kurban getirdik. Onlara helali hoş olsun. Onlara canımız da kanımız da Mehmetçiğimize ülkemize, vatanımıza, toprağımıza her zaman helaldir. Mahalleli olarak kendi aramızda topladığımız yardımlarla aldığımız kurbanlık boğayı bugün buraya getirdik. Bugün yaklaşık 300-400 kişilik bir grupla geldik ama diğer vatandaşlarımız da buraya gelmeye can atıyordu. Bunun da böyle bilinmesini isteriz."

Haberin Devamı

"Mahalle olarak biz buraya canımızı getirdik"

Mahalle sakinlerinden Vahap Aktaş ise, kendilerine yaklaşık 2 bin nüfuslu mahallelinin kendilerine destek verdiklerini kaydetti.

Yanlarında sadece kurbanlık boğayı getirmediklerini vurgulayan Aktaş, "Biz bugün buraya bu kurbanlık boğayı getirdik ama aslında mahalleli olarak buraya canımızı getirdik. Yani bize devletimiz 'Canınızı verin' dese bizler canımızı seve seve vereceğiz. Askerle nöbet değiştirmeye geldik. Orada kalan 2 bin nüfuslu yaşlılarımız çocuklarımız bizden haber bekliyorlar. Gelin dediğimiz anda gelecekler. Önce vatan diyoruz biz." diye konuştu.

Öte yandan, bazı vatandaşların da askere destek vermek üzere Türk bayraklarıyla ilçeye gelişi sürerken Hassa-İskenderun arasında yolcu taşıyan dolmuş şoförleri de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Hassa-Gaziantep karayolunda konvoy oluşturdu.