Ege ‘Zeytin fidanları gibi huzurlu olun’

‘Zeytin fidanları gibi huzurlu olun’

19.02.2018 - 03:19 | Son Güncellenme:

Müstakil İşadamları Derneği (MUSİAD), Zeytin Dalı Harekatı’na destek çıkmak, roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan bölge halkını yanında olduklarını belirtmek amacıyla başkanlar toplantısını Kilis’te yaptı.

‘Zeytin fidanları gibi huzurlu olun’

Toplantıda konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Zeytin Dalı Harekatı’nın başından sonuna kadar meşru olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Özgürlüğümüzü savunuyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harekatın adının ‘Zeytin Dalı’ olarak konulmasının nedenini “Zeytin bizim inancımızda çok kutludur. Bu aynı zamanda özgürlüklerin müjdecisidir” diye açıkladığını hatırlatan Ülkü, İzmir’in de bir zeytin memleketi olduğunu kaydetti, “Özgürlüğümüzü, ülkemizi, bağımsızlığımızı nasıl savunduğumuzu biliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nda hem ilk kurşunu atan hem de 9 Eylül’de son kurşunla ülkemizden düşmanı temizleyen bir memleketiz. Zeytin ağacı ‘Ölmez Ağaç’ olarak bilinir. Uzun ömürlüdür. Biz de buraya gelirken zeytin fidanları ile geldik. Zeytin Dalı Harekatı gibi özgürlük adına bu fidanlar bu topraklarda kök salsın. Huzur ve istikrar hüküm sürsün” dedi.