Geri Dön

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Yaz ayları geliyor, sofralarınızda zeytinyağlılara yer açmanın tam zamanı. Zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifimiz tam olarak aradığınız bir lezzet olacak. Hafif tadı ile midenizde hiç de ağırlık yapmayacak olan zeytinyağlı biber dolması pratik tarifi sayesinde sizi tüm gün mutfakta vakit geçirmekten kurtaracak. İşte hafif tadı ve lezzetli dokusuyla unutulmaz bir tat olan zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

15 tane kırmızı dolmalık biber
2 çay bardağı baldo pirinç
3 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
3 tane domates
Su

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Her gün ne yemek yapacağım derdi ile uğraşıyorsanız zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi sizleri bu dertten kurtaracak bir tarif olacak. Yaz aylarının en favori ürünleri arasında yer alan zeytinyağlı yemeklere bir yenisi olarak ekleyebileceğiniz zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi ile özel günlerinizde misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

1.adım: Soğanları rende de diri kalacak bir biçimde kesin.

2.adım:Tencerenin altını yakın ve zeytinyağının dörtte üçünü tencereye ekleyin.

3.adım: Kestiğin soğanları tencereye koyun ve kavurun. İçine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

4.adım: Pirinçleri yıkayıp karışıma ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz ekledikten sonra suyu da ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişince altını kapatıp baharatları ekleyin.

5.adım: Biberleri yıkayın, içini açın ve hazırladığınız karışımı biberlere doldurup ağzını domatesler ile kapatın.

6.adım:Kalan yağı tencerenin dibine dökün, üzerine dolmaları dizin ve dolmaların yarısına gelecek biçimde su ile doldurun. Tuz serpip, ağzını kapatın ve suyu çekene kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber