Geri Dön

Zeytinyağlı elma dolması tarifi

Tatlı ile tuzluyu bir araya getirip enfes bir tat elde etmek, sofrasını şenlendirmek isteyenlere zeytinyağlı elma dolması tarifi! Bu sağlıklı ve pek bilinmeyen lezzeti deneyin, sevdiklerinizi zeytinyağlı elma dolması ile sevindirin.

Zeytinyağlı elma dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 tane elma
2 tane soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
yarım su bardağı sıcak su
maydanoz
nane
1 tutam dolma baharı
karabiber
1 tutam toz şeker
tuz
1 yemek kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı Elma Dolması Nasıl Yapılır?

Soğanları soyup robotton geçirin.

Zeytinyağını tencereye ekleyip ısıtın. Eklediğiniz dolmalık fıstık ve soğanı zeytinyağında kavurun.

Tencereye kuş üzümü, tuz, karabiber, dolma baharı katın; sıcak suyu da ekleyin ve karıştırın.

Birkaç dal aldığınız nane ve maydanozu ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.

Toz şeker ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın.

Elmaları soyun. Çekirdeklerini çıkarıp içlerini oyun.

Elmaları hazırladığınız pilav ile doldurun.

Elmaları yayvan bir tencereye dizin ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pirinçler kısık ateşte yumuşayana denk pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber