Ekonomi Ziraat’e Çin’den 600 milyon $ kaynak

Ziraat’e Çin’den 600 milyon $ kaynak

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası kaynak çeşitlendirilmesi ve mevcut kaynakların derinleştirilmesi doğrultusunda önde gelen uluslararası finans kuruluşlarından ikili anlaşmalar yolu ile kaynak teminine devam ediyor.

Ziraat’e Çin’den 600 milyon $ kaynak

Mayıs ayında Pekin’de düzenlenen ‘Belt and Road Forum’da Çin Kalkınma Bankası (China Development Bank) ile Ziraat Bankası arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılması konusunda niyet mektubu imzalandı. Bu kapsamda, toplam 600 milyon dolar tutarlı finansman imkanı için 3 yıl vadeli kredi anlaşması yapıldı.

Haberin Devamı

Stratejik hedefler

Yapılan anlaşmaya dair açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, “Uygulamakta olduğumuz kaynaklarımızın çeşitlendirilmesi stratejimizin yanında yurtdışından sağladığımız kaynak açısından coğrafi çeşitliliğin sağlanması ve farklı ekonomik bölgelerden yatırımcı ve kredi kuruluşlarına ulaşılması da bir diğer önemli stratejik hedefimiz. Bu yıl içinde gerçekleştirdiğimiz iki eurobond ihracımızda Çin dahil Asya bölgesinden artan bir talep ile karşılaşmış olmamız bölgedeki ilgilinin bir işaretiydi” dedi. Kuru, şöyle devam etti:

İşbirliği artacak

“Çin’in önde gelen finans kuruluşlarından biri olan China Development Bank tarafından sağlanan bu son kredi imkanı da Türk ekonomisine ve özellikle Türk bankacılık sektörüne ve bankamıza olan güveni bir kez daha teyit etmektedir. China Development Bank ve Çin’in diğer önde gelen finans kurumları ile her konuda işbirliğimizin artarak devam etmesini bekliyoruz. Oluşturulmakta olan uzun vadeli işbirliklerinin sürekliliği bizim için esas olup düzenli olarak bölgeye gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Önümüzdeki dönemde de kaynak çeşitliliği ve bununla birlikte coğrafi çeşitlilik stratejimizi sürdürüyor olacağız. Eklenen her yeni kaynak ülkemiz ekonomisine ve reel sektöre olan desteğimizin devamı için gücümüze güç katacaktır.”