Ekonomi Ziraat genç çiftçiyi akademiye aldı...

Ziraat genç çiftçiyi akademiye aldı...

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası genç çiftçiler için akademi geliştirdi. Akademi, gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak, tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiştirmek ve gençlere tarım alanında girişimcilik bilincini kazandırmak amacıyla geliştirildi.

Ziraat genç çiftçiyi akademiye aldı...

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi, geçen ay Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle hayata geçirilirken büyükbaş süt hayvancılığı konusunda ilk başvuruların alınmaya başlandığı duyuruldu. Ziraat Bankası Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Ferhat Pişmaf, Genç Çiftçi Akademisi’ne gençlerin ilgi gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Başvuru sürüyor

Pişmaf, “Pilot olarak belirlediğimiz Ankara’da büyükbaş süt hayvancılığı konusundaki programa bine yakın başvuru aldık. Bu başvurular içinden yirmi kişilik ilk sınıfımızı oluşturduk ve dün ilk ders zilimizi çaldık” dedi.

Pişmaf, gençlerin böyle bir programa kabul edilmelerinden dolayı hayli heyecanlı olduklarını aktararak, ilk dersin katılımcı genç çiftçi ve çiftçi adaylarıyla tanışmaya ve akademinin vizyonunu paylaşmaya ayrıldığını, katılımcı gençlerden aldıkları enerjinin ve gözlerindeki heyecanın kendilerini daha da cesaretlendirdiğini vurguladı.