Ekonomi ‘Ziyaretçi sayısını 4 milyona çıkaracağız’

‘Ziyaretçi sayısını 4 milyona çıkaracağız’

17.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı’nı, 2018 yılında yaklaşık 2.5 milyon kişi ziyaret etti.

‘Ziyaretçi sayısını 4 milyona çıkaracağız’

Tarihî Alan’ı bir açık hava müzesi şeklinde ele alarak, ulusal ve uluslararası boyutta talep gören bir ‘anma turizmi’ destinasyonu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nı aslına uygun olarak korumaya devam ederek potansiyelini artıracağız” dedi. Kaşdemir, yeni projelerle ziyaretçi sayısını iki yıl içinde 4 milyona çıkararak dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi olmayı planladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Uluslararası arenada da işbirliği sağlamak için Londra Kraliyet Savaş Müzesi, Avustralya ve Yeni Zelanda Ulusal Savaş Müzeleri ile de arşivlerinin paylaşılması yönünde görüştüklerini belirten Kaşdemir şöyle konuştu:

Teknoloji tabanlı bir alan yönetim modeli olan Alan Yönetim Sistemi’ni de yıldan yıla tamamlayarak daha kaliteli bir ziyaret deneyimi sunmayı planlıyoruz. Bu sayede ziyaretçilerimiz internet üzerinden ziyaretleri için randevu alabilecekler, alanda gezerken cep telefonları ile tarihsel bilgilere ulaşabilecekler, güvenli ve sağlıklı gezi yapabilmeleri için erken uyarı ve anlık bilgilendirmelere basit bir şekilde ulaşabilecekler.”