Siyaset Zübeyde Hanım ve Nazım Hikmet anıldı

Zübeyde Hanım ve Nazım Hikmet anıldı

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, dün Başkanvekili Mithat Sancar Başkanlığında toplandı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan gündem dışı söz aldı. Gündem dışı konuşmaların ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Doğu Türkistan’daki Uygurlara yönelik insan hakları ihlallerine değindi. Akçay, “Uygur Türkleri büyük baskı altında yaşıyor. Bu kardeşlerimizin talepleri sadece ve sadece insan haklarının garanti altına alınmasıdı” dedi.

Zübeyde Hanım ve Nazım Hikmet anıldı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ı rahmetle anarak, Atatürk’ün sadece Anadolu insanı için değil, bütün insanlık için mücadelesi ile bir emsal teşkil ettiğini kaydetti. Altay, Kıbrıs davasının önderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ü de rahmetle andı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, fırıncıların ekmek maliyetinin ortaya konularak yeni bir fiyatlandırmaya gidilmesini istediğini, elektrik, su veya başka kalemlerde üretim maliyetini düşürecek bir katkı sağlanması gerektiğini aktardı.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da, Gazi Mustafa Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve ünlü şair Nazım Hikmet’i rahmetle andı. Özkan, Nazım Hikmet’in yaşamı boyunca büyük acılar yaşadığını ifade ederek, “Nazım Hikmet ana vatanından uzakta yaşamak zorunda kalmış, vatan özlemi ile gözlerini yummuştur. AK Parti olarak 17 yıl boyunca birçok anayasal düzenlemeye imza attık. ‘Nazım Hikmetler ana vatanından ayrı düşmesin, bir nebze de olsa acıları dinsin’ diye anayasal düzenlemeleri gerçekleştirdik” diye konuştu.