Gündem Zukerman, Montero ve Ekdahl İş Sanat’ta

Zukerman, Montero ve Ekdahl İş Sanat’ta

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un geniş performans yelpazesine sahip programıyla dikkat çeken sanat merkezi İş Sanat, 18. sezon programını önceki akşam Ortaköy Radisson Blu otelinde tanıttı.

Zukerman, Montero ve Ekdahl İş Sanat’ta

3 Kasım’da sezonu açacak konserde dünyada son dönemde adını sıkça duyuran Norveçli genç şef Eivind Gullberg Jensen’ın yöneteceği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Norveçli soprano Mari Eriksmoen ile İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinden tanınan çellist Umut Sağlam ve keman sanatçısı Yiğit Karataş’a eşlik edecek. Klasik müzik programının diğer konserlerinde İsrailli keman virtüözü Pinchas Zukerman, Beethoven yorumlarıyla ünlü Alman piyanist ve şef Lars Vogt ve doğaçlamalarıyla kendinden söz ettiren Venezuelalı usta piyanist Gabriela Montero yer alıyor.

Sezon programının caz kısmı ise güzel bir sürpriz barındırıyor. Yedi yıl önce İstanbul Caz Festivali’ne konuk olan ve harika bir konsere imza atan İsveçli müzisyen Lisa Ekdahl, 23 Kasım’da İş Sanat sahnesine çıkacak. İş Sanat’ın gediklisi Buika, Ferzan Özpetek’in ‘Serseri Mayınlar’ filmindeki ‘50 Mila’ şarkısı ile tanınan İtalyan şarkıcı Nina Zilli ve flamenko şarkıcısı Silvia Perez Cruz da dünya müziğini İş Sanat’a taşıyacak.

Sanat merkezinin ev sahipliği yapacağı yerli projeler arasında ise Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği, Anadolu ozanlarının türkülerinin seslendirileceği, Erdal Erzincan, Zara, Okan Yalabık, Burcu Karadağ ve Vienna Classical Players’ın yer alacağı konser ve Cem Adrian ile Ceylan Ertem’in Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacağı bir performans yer alıyor.
İş Sanat 18. sezon programı biletleri 12 Ekim’de satışa çıkacak. Programdan satın alınacak her 5 etkinlik için yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

Haberin Devamı

Yazarlar