Dünya Türk uçağında şok saldırı!

Türk uçağında şok saldırı!

07.01.2014 - 10:31 | Son Güncellenme:

İstanbul'dan Basra'ya uçuş gerçekleştiren bir Türk şirketine ait uçağın kötü hava koşulları nedeniyle Kuveyt'e acil iniş yaptığı sırada kabin görevlilerinin uçaktaki Iraklıların saldırısına uğradığı iddia edildi. Türk Hava Yolları ise, yolcuların kabin ekibine saldırdığı iddiasını yalanladı.

Türk uçağında şok saldırı

Kuveyt gazetesi El Vatan'ın bildirdiğine göre dün yaşanan saldırı olayı medyaya bugün yansıdı. Haberdeki bilgiye göre, İstanbul'dan havalanan uçak Basra'ya giderken kötü hava nedeniyle Kuveyt'e acil iniş yaptı. Ancak bir süre sonra Irak'ta kötüleşen hava şartları sebebiyle de pilot Basra'ya gitmek yerine İstanbul'a dönmeye karar verdi. Ancak uçaktaki Iraklı yolcular kaptan pilotun kararına karşı çıkarak, pilotu protesto etmeye başladı. Olay büyüyünce kaptan pilot havaalanı güvenliğini uçağa çağırdı.Güvenlik görevlileri yolcuları sakinleştirip uçağı terk ettikten sonra ise 15 Iraklı yolcu bir anda kabin ekibine saldırdı.

Haberin Devamı

THY'DEN SALDIRI İDDİALARINA YALANLAMA

Türk Hava Yolları, olumsuz hava şartları nedeniyle Kuveyt'e inen uçağından yolcuların kabin ekibine saldırdığı iddiasını yalanladı.

Türk Hava Yolları, İstanbul-Basra seferini yapan uçağının olumsuz hava şartları nedeniyle Kuveyt Uluslar arası Havaalanı'na inmesi ardından yolcuların kabin ekibine saldırdığı iddiaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "THY'nin TK-798 sefer sayılı İstanbul-Basra seferi kötü hava şartları nedeniyle uçağı Basra yerine Kuveyt'e inmiştir. Yolculardan bir grup uçağın Kuveyt'e inmesi üzerine THY ekibine tepki göstermiştir. Ancak bu tepki sözlü olarak gerçekleştiği için bir darp yaşanmamıştır. Yolcularımızdan 18'i bu durum üzerine Kuveyt'te inmiştir. Geri kalan 88 yolcu ise aynı uçakla İstanbul'a geri gelmiştir" denildi.