Siyaset Bakan Bozdağ'dan flaş açıklama

Bakan Bozdağ'dan flaş açıklama

18.11.2016 - 11:21 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan tepkilere yol açan istismar önergesi ile ilgili açıklama yapıyor... Bozdağ, "Bu düzenleme tecavüzcüleri ksenlikle kapsamayacaktır. Bu sadece geriye dönük bir uygulamadır. Geleceğe dönük değildir. tecavüzcülin bundan yararlanması söz konusu değildir. " dedi.

Bakan Bozdağdan flaş açıklama

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili "Geçici bir düzenlemedir. Sadece geriye dönük bir defa uygulanacak. Tecavüzcülerin bundan kesinlikle yararlanmaları mümkün değil" dedi.

Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nda, tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, çocuklara cinsel istismarda bulunan, cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan, başka bir yöntemle cinsel istismar suçunu işleyenlerin düzenlemeden yararlanamayacağını belirtti. Bakan Bozdağ, "Ortada yaşanan bir sorun var. Bu 2005'te yürürlüğe giren Ceza Kanunu uygulamasındaki geçiş döneminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle şu anda 16 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan insanlar var. Bunlar tecavüzcü değil, bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Tamamen ailelerin rızasıyla yapılmış işler; ancak bizim kanunumuzun yeni düzenlemesinde rızayı kaldırdık. Mahkemeler rızanın varlığına bakmıyor. Yaşı küçükse tarafların geleneklere göre böyle bir evlilik yapıp yapmadığına bakmıyor ve doğrudan 16 yıl ceza veriyor. Böyle bir uygulama var. Bu uygulamadan kaynaklanan bir de ortaya çıkmış hem yaş küçüklüğüyle ailesi tarafından evlendirilip, mağdur edilmiş kadınlarımız var hem bunların doğurduğu çocuklar var. Onlar da ayrı mağdur. Öte yandan erkek de aileler onu zorladığı için o da hapiste. Esasında annelerin, babaların yaptığı büyük yanlışlığın cezasını hem kadın hem erkek çekiyor. Bu drama bizim sessiz kalmamız doğru değil. İçeride yaklaşık 3 bin civarında bu durumda vatandaşımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GELECEĞE DÖNÜK UYGULANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Düzenlemenin geleceğe dönük uygulanmayacağını vurgulayan Bozdağ, "Geçici bir düzenlemedir. Sadece geriye dönük bir defa uygulanacaktır. Geleceğe dönük bunun uygulanması söz konusu değildir. Evlilik yasağı bulunanlarla evlenmek, dün olduğu gibi bugün de Ceza Kanunumuzda suçtur. Cezası da asgari 16 yıldır. Bu aynen duruyor. Herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu değildir. Sadece geriye dönük bir uygulamadır" ifadelerini kullandı.

"AİLELERİNİN KURBANI OLMUŞ ERKEK, KADIN VE ÇOCUKLARI KORUYAN BİR ADIM"

'Tecavüzcüler bundan istifade edecek' diyenlerin büyük bir çarpıtma yaptığını savunan Bakan Bozdağ, "Tecavüzcülerin bundan kesinlikle yararlanmaları mümkün değildir. 'Tecavüzcüler bundan istifade edecek' değerlendirmeleri kesinlikle doğru değerlendirmeler değildir. Burada sadece ailelerinin kurbanı olmuş hem erkek hem kadın ve küçük çocukları koruyan bir adım atıldı. Başkalarına ibret olsun diye, bu küçük çocuklarının ailelerinin yaptığı yanlıştan dolayı birini içeride 16 yıl yatırıp, ötekinin de kucağında bir çocuk öte yandan hamile vaziyette onları ayrı bir sıkıntının içerisinde tutmak doğru bir yaklaşım değildir" dedi.

Haberin Devamı

"YAPTIĞIMIZ YAŞANAN SORUNA ÇÖZÜM BULMAK, TECAVÜZCÜLERİ KORUMAK DEĞİL"

AK Parti'nin attığı adımın, doğru bir adım olduğunu belirten Adalet Bakanı Bozdağ, şu açıklamalarda bulundu: "Bizim yaptığımız şey, yaşanan bir soruna çözüm bulmaktır. Tecavüzcüleri korumak, tecavüzcüleri himaye etmek değildir. Tecavüzcülere en ağır cezayı biz getirdik. Kimse artırdığımız cezaları konuşmuyor. Öte yandan toplumda yaşanan bir sorunu çözmeye dönük attığımız bu adımları maalesef konuşuyorlar. Attığımız adım, doğru bir adımdır. Birtakım ekstrem örneklerle toplumu etkilemeye çalışsalar da bizim yaptığımızın doğru bir düzenleme olduğunu düşünüyorum"