Cadde Diriliş Ertuğrul'a rakip geliyor!

Diriliş Ertuğrul'a rakip geliyor!

05.01.2016 - 08:56 | Son Güncellenme:

İkinci sezonunu geçiren 'Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul rolünde başarı performans sergileyen Engin Altan'a Amerika'dan rakip geldi:

Diriliş Ertuğrula rakip geliyor

Beyazcamda ‘Ertuğrul’ rolünde başarılı bir performans sergileyen Engin Altan’a ‘Diriliş’ pastasının tamamını bırakmak istemeyen Amerikan lobisi Iñárritu - Leonardo Dicaprio ortaklığıyla kendi formüllerini sahaya sürdü: ‘Diriliş Dicaprio!’

Haberin Devamı

Kayı Boyu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na giden süreci anlatan ve Riva’da 40 bin metrekare üzerine kurulu bir platoda çekilen ‘Diriliş Ertuğrul’ ikinci sezonunda da çarşamba akşamları birinciliğine ambargo koyarken dizinin bu yaz film olarak beyazperdeye aktarılması da planlanıyor. Haziranda hayata geçirilmesi planlanan proje için bu kez adres ‘Orta Asya’ olacak. Türkiye cephesinde ‘Diriliş’le ilgili bunlar yaşanırken, Alejandro González Iñárritu da ‘diriliş’ mevzusundaki bu ekmeği ‘ekmek’ görmüş olacak ki o da topa giriverdi.

İŞTE FİLMİN FRAGMANI

BİR ‘DİRİLİŞ’ HİKAYESİ DE AMERİKA’DAN
Son olarak Birdman’la ses getiren Oscar ödüllü yönetmen Alejandro González Iñárritu 'Revenant' (Diriliş) ile izleyiciyle buluşuyor. 2015’in son haftası Amerika’da sınırlı olarak gösterime giren film 22 Ocak’ta Türkiye’deki sinema izleyicisiyle buluşacak. Iñárritu, başkarakteri Hugh Glass (Leonardo Dicaprio) aracılığıyla bizi 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesine götürüyor. 1823 Amerika’sının bakirliği, gizemi ve tehlikesi Iñárritu'nun kamerasından izleyiciye adeta bir ‘National Geographic’ arka planı sunuyor.

Haberin Devamı

ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞENİYORLAR
Engin Altan’a ‘Beyaz Şov’a konuk olduğunda hazırlanan iki dakikalık ‘ölümlerden ölüm beğen’ kolajı ‘Amerikalı Diriliş’ için de aynıyla geçerli. Di Caprio, Hugh Glass karakteriyle bu mevzuda Türkiye’deki adaşını aratmıyor. Her ikisinin de bizim Dominik’te izlediğimizden çok öte bir ‘hayatta kalma’ mücadelesi verdiğinin altını çizmek lazım. İnsan ‘Biz ölmeyince gülüyorsunuz, onlara laf etmiyorsunuz’ fikrinin ilk savunucularından ve Leonardo Dicaprio’ya daha ‘Titanik’ günlerinden ‘gıcık’ olan Cüneyt Arkın ustanın bu filmle ilgili söyleyeceklerini merak etmiyor değil!

AYI SAHNESİ TARTIŞILMIŞTI
Diriliş, kara kışa, soğuğa alışan Türkiye’ye istediğinden fazlasını veriyor. 'Revanant’ta Di Caprio’nun ayı ile dövüştüğü ve ölüm noktasına geldiği sahne ‘tecavüz’ bağlamında tartışılmış ve yapım şirketi: “Filmi izleyen herhangi birinin de onaylayacağı gibi, filmde Hugh Glass’a saldıran dişi bir ayı, çünkü Glass’ın yavrularını tehdit ediyor olabileceğini hissediyor. Burada ayıyla bir tecavüz sahnesi kesinlikle yok” demişti. Ayı sahnesi oldukça etkileyici olmakla birlikte filmin aksiyon sahnelerinin bununla sınırlı olmadığını da söylemek lazım. 40 yaşındaki aktör DiCaprio, Yahoo Movies’e yaptığı açıklamada, söz konusu sahneyle ilgili, “Bu sahne, birçok sahnenin yanı sıra, tüm kariyerimde yapmak zorunda kaldığım en zor şeylerden biriydi” ifadesini kullandı.

OSCAR GELECEK Mİ?
Dicaprio, 4 kez aday olduğu ve hiç kazanamadığı, sonuncusunda artık, fotoğrafının altına iliştirilen ‘Yine mi ben değilim’ minvalinde capslere konu olduğu minik heykelciğe bu kez Revenant’la ulaşmaya çalışacak. Otoriteler, ‘Diriliş’in Dicaprio’ya bir oscar adaylığı getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ondan sonrası biraz kader biraz kısmet. Engin Altan da 135 milyon dolarlık dev bütçeli rakibine son cevabı vermek ve ‘Diriliş’ öyle olmaz böyle olur’ demek için havaların ısınmasını bekleyecek! (Radikal)