Dünya Vücudu 'alkol' üretiyor! Eşi benzeri yok: Polis ceza yazınca ortaya çıktı

Vücudu 'alkol' üretiyor! Eşi benzeri yok: Polis ceza yazınca ortaya çıktı

24.04.2024 - 15:18 | Son Güncellenme:

Polis tarafından yasal sınırın çok üzerinde içki içtiği gerekçesiyle üst üste ceza yazıldı. Ancak aslında içki içmemişti bile, bir süre sonra son derece nadir görülen bir rahatsızlığı olduğunu ve 'vücudunun alkol' ürettiğini keşfetti.

Vücudu alkol üretiyor Eşi benzeri yok: Polis ceza yazınca ortaya çıktı

AFP haber ajansının bildirdiği üzere güvenlik güçleri, adı gizli tutulan adama ilk olarak 2019'da sarhoş araç kullandığı gerekçesiyle ceza kesti ve Nisan 2022'de alkolmetrede litre başına 0,91 mg (yasal sınır olan litre başına 0,22 mg'ın çok üzerinde) alkol çıkmasıyla adamın aracı yine kenara çekildi.

Haberin Devamı

AFP'ye göre adam, polisle olan karşılaşmasından sonra 'nadir rahatsızlığını' keşfetti. Avukatı Anse Ghesquiere, uluslararası medyaya yaptığı açıklamada, 'başka bir talihsiz tesadüf' olarak müvekkilinin bir bira fabrikasında çalıştığını ancak kendisini ayrı ayrı muayene eden üç doktorun adamın gut fermantasyonu sendromu adı verilen hastalıktan muzdarip olduğunu doğruladığını aktardı.

SARHOŞLUK BELİRTİLERİYLE ORTAYA ÇIKIYOR

40 yaşındaki adama açılan dava, avukatın, müvekkilinin 'vücudunun alkol ürettiğini' kanıtlaması üzerine mahkeme bu kararı aldı. ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi'ne (National Library of Medicine) göre, vücutta alkol üretimiyle nitelenen durum genellikle sendeleyerek yürüme, geveleyerek konuşma ve kafa karışıklığı gibi sarhoşluk belirtileriyle ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Biyolog Lisa Florin, hastalığa sahip kişilerin alkollü içkilerdekiyle aynı tür alkol ürettiklerini ancak genellikle bunun etkilerini daha az hissettiklerini açıkladı. Florin, insanların gut fermantasyonu sendromuyla doğmadığını ancak bağırsakla ilgili başka bir rahatsızlıktan muzdarip olmaları halinde bu hastalığa yakalanabileceklerini de ekledi.