Dekorasyon Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz?

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz?

29.07.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

“Işık yutan” olarak adlandırılan siyah renk, kullanılmaktan çok korkulur. Ancak yoğun düz alanlarını evinin mimarisine uyarlamayı bilenler için atmosferi değiştirmek için birçok avantajı vardır.

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz

Kaideler ve tavan pervazları olan bir şömine... Tüm Haussmann kodları orada. Yeni kiracıların modernlik arzusunu karşılamak için bunları ortadan kaldırmak söz konusu olmadığından, güçlü karşıtlıklara odaklanarak varlıklarını vurgulamak amaçlanıyor. Bu nedenle, oturma odasındaki iki büyük pencere için siyah, mekanı noktalamak ve sanki bir tabloymuş gibi odaya davet ederek manzarayı çerçevelemek için öne çıkacakları duvarlar için beyaz olacaktır. Aynısı, kendisine ikinci bir gençlik vermek için kara kutularla oynayan şömine için de geçerlidir. Buraya ve oraya yerleştirilmiş birkaç küçük grafik dokunuşla oturma odası kesinlikle çağının bir parçası.

Haberin Devamı

Sakin cesur seçimler

Dar ve sıradan kapılarla noktalanmış bu koridorda aslında çekici bir şey yok. Ama onu siyah renk kullanarak orijinal bir pasaj haline getirebilmişler. Doğal ışık yok mu? O zaman tavana boyanmış kanarya sarısı “güneş ışığı” işlevi görebilir. Duvarlardaki ince arduaz şeritler etkili bir görünüm yaratıyor. Düz siyah ise ortamı sakinleştirmek için kullanılmış.

Yetersiz alanları ayırın

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz

Banyoyu yatak odasına kurmak, alanınız kısıtlı olduğunda oldukça akıllıca bir çözümdür ve moda olmuştur. Çatının altına yerleştirilmiş 40 m2’lik bu dairede, banyo yatağa bakmaktadır. Ve düzeni oldukça klasik olsa da, rengi kesinlikle cüretkârdır. Duvara, hatta küvete bile uygulanan mumlu betonun derin siyahı, parke zemin ve atölye cam çatısı ile bağlantı kurarak bu küçük alanın ana hatlarını sınırlamaya da hizmet ediyor. Mat bir yüzeyle hassas gölge oyunları yaratır ve bu ultra parlak yatak odasının atmosferini yumuşatır.

Haberin Devamı

Atmosferi geliştirin

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz

Batıya bakan pencereleriyle oda, siyah gibi yoğun bir renge cüret edecek kadar aydınlıktır. Tamamı mat siyaha boyanırken, şöminenin her iki yanındaki paneller başka bir işleme tabi tutulmuştur. Odayı yüksek ve ferah göstermek için dikey olarak yerleştirilmiş ahşap çıtalar, iki çerçevenin içine yerleştirilmiştir. Arduaz rengi, duvara yeni bir ferahlık katar ve bu köşeyi süsleyen aksesuarlarla hoş bir şekilde vurgulanan sıcak bir alan haline getirir.

Hacimleri yeniden çizin

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz

Oda tamamen beyaz bir görünümde olarak klasik kalabilirdi. Ancak bu saten siyahla yapılan seçimler onu farklılaştırdı. Her şeyden önce modernlik kazanıldı. Çünkü bir kez tavana uygulandığında bu renk, ham çam latalarının ve kirişlerinin rustik cazibesini siler. İkincisi, kaideler üzerinde kayarak ve kapı çerçevesine tırmanarak yemek odasının hacimlerini belirleyen bir işlev görür. Genellikle duvarların rengine uygun parke zeminler ve hafif mobilyalar seçerek kendinizi bunalmış hissetmemenizi sağlar.

Duvarları ittirin

Evinizde siyah boya kullanacak kadar cesur musunuz

Alanı genişletmek için renkten yararlanmak kolay değildir. Ancak, duvarın siyah “gölge” ile boyanmış bir bölümü ile kireç rengi “kum” karşıtlaştırılarak yenilenen bu mutfakta bu işlem işe yaramış görünüyor. Metal kapı, dekora uyum sağlamak ve yemek alanının alçak tavanını unutturmak için aynı renktedir. Bakışları durdurarak odayı karartacak ve daraltacak sağlam bir panel yerine, alanı aydınlatan ve olduğundan daha büyük görünmesini sağlayan camlı bir parça ile donatılmıştır.