Gündem Bakan Fidan'dan İsrailli siyasetçilere sert tepki: Maskeleri artık tamamen düşmüştür

Bakan Fidan'dan İsrailli siyasetçilere sert tepki: Maskeleri artık tamamen düşmüştür

29.04.2024 - 23:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir." dedi ve "İsrailli siyasetçilerin maskeleri artık tamamen düşmüştür" açıklamasında bulundu. Öte yandan Filistin için Riyad'da bulunan Bakan Fidan peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Milletimizin liderlerini siyasi malzeme yapma densizliğinde bulunan İsrailli siyasetçilerin maskeleri artık tamamen düşmüştür. Uluslararası hukuku ve tüm insani değerleri ayaklar altına almaya devam eden İsrailli yetkililer, dünya kamuoyu vicdanında çoktan mahkum edilmiş durumdadır. Katliamın faillerinin hukuk önünde hesap verecekleri günü iple çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Fidandan İsrailli siyasetçilere sert tepki: Maskeleri artık tamamen düşmüştür

RİYAD'DA DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Diplomatik kaynaklar tarafından verilen bilgilerde iki tarafın Gazze’deki son durum ve müzakereleri ve Ukrayna - Rusya savaşını görüştüğü bildirildi. Görüşmede Bakan Fidan, Blinken'a ayrıca Gazze’deki katliamın biran önce sona ermesi gerektiğini; kalıcı ateşkes ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini vurguladı.

BAKAN FİDAN SUUDİ ARABİSTAN’DA "FİLİSTİN" KONULU TOPLANTIYA KATILDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Temas Grubu ve bazı Batılı ülkelerin katılımıyla gerçekleşen Filistin konulu toplantıya katıldı.

Haberin Devamı

PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Ayrıca Bakan Fidan, Riyad'da, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüştü.