Gündem Bakan Göktaş, Edanur'un ailesini ziyaret etti! 'İhmali bulunanlar, en kısa sürede ortaya çıkarılmalı'

Bakan Göktaş, Edanur'un ailesini ziyaret etti! 'İhmali bulunanlar, en kısa sürede ortaya çıkarılmalı'

30.04.2024 - 18:53 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer'in (5) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Göktaş, "Bu elim olay karşısında ihmali bulunanlar, en kısa sürede ortaya çıkarılmalı ve haklarında gereken yapılmalıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Küçükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine 26 Nisan'da düşen Edanur Gezer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Edanur'un cenazesi dün toprağa verilirken, olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce de idari soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

'İHMALİ BULUNANLAR, ORTAYA ÇIKARILMALI'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün Edanur Gezer'in ailesinin yaşadığı Esenyurt'taki Mehterçeşme Mahallesi'ne geldi. Burada kurulan taziye çadırını ziyaret eden Göktaş, anne Nurcan Gezer ile yakınlarına sarılarak başsağlığı dileklerini iletti. Acı bir olay sonucu Edanur'u kaybettiklerini ifade eden Göktaş, Edanur'a Allah'tan rahmet, acılı aileye bir kez daha başsağlığı ve sabır diledi. Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığını aktaran Göktaş, "Bu elim olay karşısında ihmali bulunanlar, en kısa sürede ortaya çıkarılmalı ve haklarında gereken yapılmalıdır" dedi.

Anne Gezer ve yakınlarının taleplerini de dinleyen, sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Göktaş, taziye ziyaretinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine ailenin psikososyal destek ile gerekli sosyal desteklerden yararlandırılması konularında talimat verdi.