Gündem ‘Kripto Faruk’a da kumpas kurulmuş!

‘Kripto Faruk’a da kumpas kurulmuş!

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, ilk kez çıktığı mahkemede kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

‘Kripto Faruk’a da kumpas kurulmuş

Elif Altın- Arnavutluk’tan Türkiye’ye iadesine karar verilerek 20 Nisan’da Türkiye’ye getirilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ilk kez mahkeme huzuruna çıktı. Kullanıcıların hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021’de resen soruşturma başlatılmıştı. 

Haberin Devamı

2 bin 27 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, aralarında Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası istenmişti.

‘Soğuk cüzdan boşaldı’

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada rahat tavırlarıyla dikkat çeken Özer,  savunmasında kimseyi dolandırmadığını öne sürdü. Özer, “Suç örgütü kurmadım. Hacklenme gibi finansal zorluklar yaşadım. Bana kumpas kuruldu. Ben şirketimi imkanlarım dahlinde en yüksek seviyede yönetmeye çalıştım. Sistemlerin hacklendiğimi anladıktan sonra savcılığa başvurdum. Bugün burada olmamın sebebi bana bu kumpası kuranlardır” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme başkanı, Özer’in kumpas iddiası üzerine, “Sana bu kumpası kim kurmuş?” diye sordu. Özer, “Bilmiyorum araştırıyorum” şeklinde cevap verdi. Özer, “Giderken yanımda nakit para olduğu iddiası yalandır. Oradaki tüm ihtiyaçlarımı kendim giderdim. Kimse bana yardım etmedi. Yanımda 10-15 bin dolar vardı sadece. Soğuk cüzdan benimle birlikteydi. Ama artık değil. Ödemeler yapıldı. Arnavutluk’la Türkiye arasında para aktarımı yapan merkezler aracılığıyla paraları gönderdim. Daha sonra soğuk cüzdan boşalınca attım” dedi. 

Özer, 70 sayfalık yazılı savunmasını okurken mahkemenin talimat aldığını iddia etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Faruk Fatih Özer talimat aldığımızı iddia ettiğin yer neresidir. Algı yaratamazsın. İddianız buysa kanıtlayın. ‘Düşünüyorum merak ediyorum’ diye ithamlarda bulunamazsın. Bizim bağımsızlığımızı kendi söylediğin gibi “zırvalarla” bizi töhmet altında bırakamazsın” diye tepki gösterdi. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Temmuz 2023’e erteledi.