Gündem Son dakika! Meteoroloji 28 il için uyardı! Ankara sele teslim! Neredeyse tüm yurtta sağanak var

Son dakika! Meteoroloji 28 il için uyardı! Ankara sele teslim! Neredeyse tüm yurtta sağanak var

30.04.2024 - 19:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı üstüne uyarı geldi. Yeni yayımlanan hava durumu haritasında neredeyse tüm yurtta sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ankara resmen sele teslim oldu. Vali Şahin son durumu açıkladı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı riskin devam ettiğini bildirdi. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji ülke genelinde yaşanacak şiddetli sağanak yağmur için uyarıda bulundu. Yeni yayımlanan hava durumu tahminlerine göre; Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var

ANKARA SELE TESLİM

Ankara Valiliğinin yaptığı uyarının ardından Başkent'te etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Ankara Valiliği, kent genelinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşlara uyarı yaptı. Uyarının ardından etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var

"BÜTÜN EKİPLERİMİZ SAHADA"

CNN TÜRK'e bağlanan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Şu anda yağmur azalmış olsa da devam ediyor. Etkisini azalttı. Bütün ekiplerimiz sahada. Su birikintilerinin tahliyesine çalışılıyor. Yer yer su baskınları bilgileri geliyor. Vatandaşlarımız yoğun yağışlara karşı ikaz ediliyor." ifadelerini kullandı. Ayrıca Twitter hesabından paylaşım yapan Vali Şahin, "Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAPANAN YOLLAR HAKKINDA BİLGİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağış sonrasında ulaşıma kapanan yolları duyurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün kentimiz genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle; Akay Tünel, DSİ Genel Müdürlüğü önündeki tünel, Milli Kütüphane önündeki tünel, Melike Hatun Camii'nin önü, Gazi Üniversitesi Teknik Okullarının önündeki tünel, Ulaştırma Kavşağı Tünel, Talatpaşa Bulvarı Tren Garı önündeki tünel, Celal Bayar Bulvarı Tünel, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı Tünel, Podyum AVM önündeki tünel ulaşıma tünel ulaşıma kapanmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yan varyantları kullanmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı
1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

RİSK DEVAM EDİYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, "Bu bölgede yağışların kuvvetli olacağını Meteoroloji sarı kodlu uyarı olarak verdi. Turuncu koda geldi. Kısa sürede çok kısa sürede yağış düştü. Ankara'da bu uyarılar 2-3 gündür yapılıyordu. Bugün de aşırı yağışlar devam etti. Akşam saatlerinde daha da kuvvetlendi. Risk taşıyan bölgeler İç Anadolu Bölgesi'nin çoğu yerinde devam ediyor. Yarın da risk devam edecek. Çarşamba akşamından sonra bu risk kalkıyor. Türkiye'de bunu çok sık göreceğiz. Küresel sıcaklıkların artması bu tür yağışların şiddetini artıracak. Hortum oluşma ihtimalleri de önümüzdeki aylarda görülecek. Yerel yönetimlerin ve vatandaşların çok dikkatli olması lazım." dedi.

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var

1330 CİVARINDA SU BASKINI İHBARI GELDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Şu ana kadar gelen su baskını ihbarı yaklaşık 1330 civarında. Ekiplerimiz tarafından bunların 950'sine müdahale edildi, 350'sine de müdahale dilmeye devam ediliyor" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara'da etkili olan yağış sonrasında açıklamalarda bulundu. İlgili tüm birimlerin ve ekiplerin yoğun bir şekilde su taşkınlarına müdahalelerde bulunduğunu belirten Vali Şahin, "İnşallah kısa zamanda yağış durur ve müdahaleler hızla sonuç alır. Şu ana kadar gelen su baskını ihbarı yaklaşık 1330 civarında. Ekiplerimiz tarafından bunların 950'sine müdahale edildi, 350'sine de müdahale dilmeye devam ediliyor. Herhangi bir talepte bulunan ve mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlarımıza kısa zamanda ulaşmak en büyük hedefimiz. En yoğun olarak yağışı Yenimahalle ilçemiz aldı. O civarda ekiplerimizin daha yoğun çalışması var, ama diğer bütün ilçelerimizde ekiplerimiz dağılmış vaziyette ve yer yer müdahalelere devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'YARIN İÇİN DE UYARIDA BULUNDUK'

Yoğun yağışlar konusunda ikazda bulunduklarını söyleyen Şahin, "Biz birkaç gündür, yoğun yağış ikazı yapıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen bilgiler ve tahminler doğrultusunda yarın için de ikaz yayınladık. Vatandaşlarımızın özellikle dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Özellikle trafikte yoğunluğa sebep olmamak açısından daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Yarın için aynı önlemlerimiz artarak devam edecek. Mevcut ekiplerimize takviye ekipler mutlaka olacak" dedi.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE SAĞANAK NEDENİYLE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Eskişehir’de akşam saatlerinde bir anda etkili olan sağanak yağış, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Birçok bölgede trafik kilitlenirken, sokaklar adeta göle döndü. Su birikintileri yayalara ve araç sürücülerine zor anlar yaşatırken, bazı apartmanların da giriş ve bodrum katları sular altında kaldı.

Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Ülkümen Sokak’ta altyapının yetersiz kalmasıyla bazı apartmanların giriş katlarında su baskını yaşandı. Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın giriş katındaki dairede oluşan su baskını karşısında çaresiz kalan apartman sakinleri, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından daire içinde biriken yağmur suyu, tahliye pompasıyla dışarıya atıldı.

Aynı sokakta bulunan başka bir apartmanın garaj kısmında biriken su ise vatandaşların çabalarıyla tahliye edildi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ AKSARAY’DA SELE NEDEN OLDU

Aksaray’da gün boyu aralıklarla devam eden yağmur yağışı akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Saatlerce devam eden şiddetli yağış nedeniyle birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayı taştı, bölgede bulunan turistlik alanlar, park ve bahçeleri sular altında kaldı. Sel, Melendiz Çayı etrafından bulunan birçok kamelyayı da yıktı geçti.

İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşurken trafikte de kısmen aksamalar yaşandı. Meteorolojinin uyarısı üzerine hazır kıta halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayrı mobil vidanjörler ile şehir genelinde hummalı bir çalıma yaptı. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluğa geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrıca 2 ayrı binanın bodrum katındaki su basma olayına da müdahale ederek vatandaşlara yardımcı oldu.

Şehir genelinde yağış halen devam ederken ekiplerin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

NEVŞEHİR’DE SAĞANAK SELE YOL AÇTI

Nevşehir’de etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış sonrasında Merkeze bağlı Sulusaray beldesinde sel oluştu. Beldede caddeler ve iş yerleri sular altında kaldı, tarım arazileri ve yollar hasar gördü. Sulusaray Belediyesi sel sonrasında zarar gören yollarda ve iş yerlerinde temizlik çalışması yaptı.

Nevşehir bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var

UŞAK

Uşak’ta beklenen yağış bazı mahallelerde akşam saatlerinde başladı. Yağmurla birlikte araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerledi. Yağmur suları ve dolu yağışı bazı yolları kısa süreliğine trafiğe kapattı. İhbarlar üzerine bölgelere polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yollarda güvenlik önlemi alırken, belediye ekipleri ve vatandaşların kendi imkanlarıyla müdahalesi ile yollar yeniden trafiğe açıldı.

Öte yandan bazı esnaflar da dükkanlarına su basmaması için önlem alırken, Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı yakınlarında tırın otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Uşak merkeze bağlı Çiğerdede köyünde ise şiddetli dolu yağışı etkili olurken, tarlalar ve ormanlık alanları beyaza bürüdü.

 

 

 

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var

 

 

28 KENTTE SARI ALARM

Adana, Adıyaman, Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce

Son dakika Meteoroloji 28 il için uyardı Ankara sele teslim Neredeyse tüm yurtta sağanak var
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 14°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 14°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 13°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 16°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 10°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 17°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 16°C, 27°C
Parçalı bulutlu

UŞAK 10°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı beklenmektedir.

ADANA 20°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 19°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BURDUR 13°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 23°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların,  öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde (Eskişehir dışında) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

ANKARA 15°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 13°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 12°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YOZGAT 9°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 12°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 14°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 15°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK 12°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE 12°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 15°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

TOKAT 13°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 14°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

ERZURUM 9°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 6°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 12°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 10°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

DİYARBAKIR 13°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 15°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİİRT 19°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 19°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı