Gündem Saraçhane arbedesinde yeni detay! Polise damacana ile saldıran kadın da gözaltında

Saraçhane arbedesinde yeni detay! Polise damacana ile saldıran kadın da gözaltında

03.05.2024 - 14:06 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane’de tedbir alan polis memurlarına saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 29 kişi arasında damacana ile polise vurduğu belirlenen Ayşe Beliz İ.'nin de olduğu öğrenildi.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta Saraçhane’de toplanıp Taksim meydanına yürümek isteyen kalabalık grup arasındaki bazı kişiler, yürüyüşe izin vermeyen polise saldırdı. Olaylar sırasında 217 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda polise saldırdıkları tespit edilen 29 kişi daha bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınlardan birinin de polise damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. olduğu ortaya çıktı.

Saraçhane arbedesinde yeni detay Polise damacana ile saldıran kadın da gözaltında

Öte yandan bu sabah gözaltına alınan bazı şüphelilerin polis kamerasına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde şüphelilerin polise yönelik saldırı anları yer aldı.

'GEREĞİ YAPILDI'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs'ta Saraçhane'de polise saldıran 29 kişinin bugün yapılan operasyonla gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane Meydanında toplanan ve polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan 29 şüpheli olaydan sonra kaçtıkları adreslerde bugün yakalandı. Kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemi ile saldırıya karıştığı tespit edilen diğer şahısları yakalamaya yönelik operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Yerlikaya açıklamasının devamında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü provoke etmeye çalışarak, halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan kahraman polislerimize saldıranları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.