Gündem Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

19.05.2024 - 16:45 | Son Güncellenme:

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 2’si emniyet müdürü, 1'i komiser 7 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.  Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 2’si emniyet müdürü, 1'i komiser 7 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine, 'Suç işlemek için anlaşmak', 'Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Görevi kötüye kullanma ve suçluyu kayırma' suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 2'si emniyet müdürü, 1'i komiser 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, cumhuriyet başsavcılığındaki ifadelerinin ardın tutuklanmaları istemiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Öte yandan, 1 şüphelinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği belirtildi.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 2’si emniyet müdürü, 1'i komiser 7 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2024/... sayılı soruşturma dosyası kapsamında yer alan şüphelilerin üzerine atılı Türk Ceza Kanunun 258, 277 ve 283'üncü maddelerine istinaden Ankara nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebinde bulunulmuştur. Ankara 5'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 19.05.2024 tarih ve 2024/… sorgu sayılı kararı ile şüpheliler hakkında yukarıda anılan suçlardan tutuklama kararı verilmiştir. Bununla birlikte soruşturma dosyası kapsamında şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 316'ncı maddesinde düzenlenen 'suç için anlaşma' suçu yönünden delillerin toplanılmasına ve var ise müsnet suça iştirak eden diğer faillerin tespiti için araştırmalara devam edilmektedir. Nitekim soruşturmanın gelinen aşamasında dosyada yer alan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelenmesi, HTS analiz raporlarının düzenlenmesi ve MASAK verilerinin incelenerek rapor haline getirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bahsi geçen olgu ve delillerin dosyaya kazandırılmasından sonra mezkur suç yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı bir hukuki değerlendirme yapılacaktır" denildi.