Fenerbahçe Levent Kalkan'dan Mert Hakan'a övgü, Arda Kardeşler'e tepki: Helal olsun, insan taş olsa çatlar!

Levent Kalkan'dan Mert Hakan'a övgü, Arda Kardeşler'e tepki: Helal olsun, insan taş olsa çatlar!

21.05.2024 - 07:58 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'in 37. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, derbiyi yorumlarken, Mert Hakan Yandaş için övgü dolu ifadeler kullandı. İşte 'Mert Hakan sana helal olsun' başlıklı yazı...

Levent Kalkandan Mert Hakana övgü, Arda Kardeşlere tepki: Helal olsun, insan taş olsa çatlar

"Mert Hakan Yandaş'ı geçmişte hem beklentileri karşılamayan futbolu hem de saha içinde rakiplerle sürekli yaşadığı tartışmalar yüzünden ben de zaman zaman eleştirdim. Vücudu sağlam, psikolojisi iyi olduğunda Fenerbahçe'ye çok ciddi katkı yapabileceğini bildiğim için yanlışlarını anlatmaya gayret ettim... Derbiden önce Galatasaray taraftarıyla yaşadığı gerilim de gereksizdi. Fakat maç başladı ve sözde hakem Arda Kardeşler'in 22. dakikada Djiku'ya çıkardığı kırmızı karttan sonra Mert Hakan'la ilgili fikirlerim değişti...

Haberin Devamı

Levent Kalkandan Mert Hakana övgü, Arda Kardeşlere tepki: Helal olsun, insan taş olsa çatlar

Çünkü Arda Kardeşler'in Djiku'yu infaz ettiği pozisyon, Fenerbahçe adına son 10 yılın özetiydi... Eldivensiz, korkmadan, çekinmeden, açık açık konuşalım...

Sözde hakem Arda Kardeşler, Djiku ile taklacı Torreira arasındaki pozisyonu sadece 3 metre mesafeden çok net gördü. Djiku'nun faul yapmadığını, taklacı Torreira'nın her zamanki gibi kendisini yere attığını çok net izledi. Ancak Kardeşler, taklacı Torreira'ya sarı kart göstermesi gereken pozisyonda Djiku'yu resmen infaz etti. Niyeti gayet açıktı. Hiç uzatmadan maçı orada bitirmeye çalıştı. Malum yerlerden talimatlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin ipini çekmek istediğini o kadar belli etti ki, olacak iş değildi.

Bakın beyler, Fenerbahçe son 10 yılda 4-5 sezon kendi hataları yüzünden şampiyon olamamıştır, doğrudur. Ancak en az 5 sezon çok net biçimde, TFF ve sözde hakemler tarafından engellenmiştir, karpuz gibi doğranmıştır. Anlamayanlara, anlamak istemeyenlere daha hangi örneği gösterelim? Kardeşler Kasabı'nın Djiku'ya yaptığı infaz da mı sizin için yeterli değil!

Haberin Devamı

Levent Kalkandan Mert Hakana övgü, Arda Kardeşlere tepki: Helal olsun, insan taş olsa çatlar

'İNSAN TAŞ OLSA ÇATLAR'

Bir takım daha nasıl infaz edilebilir? 'Hakem hatası, öyle gördü' falan demesin kimse. Bu ahlaksızlığı asla yediremezsiniz aklı başında, futbolu az da olsa bilen birisine. İnsan taş olsa çatlar kardeşim... Gözünüzün önünde takım arkadaşınızı infaz ediyor, derbiyi kazanarak son haftaya taşımak istediğiniz şampiyonluk umudunuzu da elinizden çalmaya çalışıyorlar. Nereye kadar sabredebilirsiniz?

Daha ne kadar susabilirsiniz? Erman Toroğlu, Djiku'ya çıkan kırmızı kart için, "Fenerbahçeli futbolcu olsam ben deliririm" dedi. Gerçekten öyle, bu berbat futbol aleminde Fenerbahçeli olup da delirmemek büyük mesele... Fakat işte tıpkı Mert Hakan Yandaş gibi gün gelir, biri çıkar ve isyan eder her şeye. Mert Hakan'ın yaptığı aslında tam olarak budur. Bıçak kemiğe dayandığı için İnce Memed misali düzene, töreye, sisteme isyan etmiş ve kazan kaldırmıştır.

'ZAFERİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ' 

İnce Memed gibi filintasını omzuna atıp, Toroslara çıkacak hali yok ya. Elinden geldiği kadar arması için savaşıyor, isyan ediyor, tartışıyor, dalaşıyor, haykırıyor, bu kadar da olmaz, olamaz diyor... Fenerbahçe adına derbide zaferin fitilini Mert Hakan ateşlemiş, takım arkadaşları da tarihi bir performansla ona eşlik etmiştir.

Haberin Devamı

Mert Hakan uslu çocuk olmayı kabul etmemiş, hem maçtan önce hem de oyunda kaldığı süre boyunca isyan bayrağını elinde tutmuştur. Hal böyleyken, yıllarca Felipe Melo gibi bir futbol çirkefini yere göğe sığdıramayanlar tarafından 'sakıncalı adam' ilan edilmektedir! Futbol ayakla oynanan bir oyundur ama derbiler ayakla değil, yürekle oynanır.

Başkan Ali Koç, Teknik Direktör İsmail Kartal ve Fenerbahçe'nin tüm yürekli oyuncularına selam olsun... En tepeden en aşağıya kadar, ligi bu hale getirenlere de yazıklar olsun..."

Yazarlar