Geri Dön

Süzme peynirli ve ahududulu chia reçeli tarifi

Her sabah uyandığınız da kahvaltı yapmakta zorlanıyorsanız, 1 gece öncesi hazırlayabileceğiniz ahududulu chia reçeli ve süzme peynir ile güne daha sağlıklı ve zinde başlayabilirsiniz. Bu iki lezzeti sabah kalktığınız da, kızarmış ekşi mayalı ekmeğin üzerine sürerek, 5 dakikada çok pratik ve hızlı bir kahvaltı yapmış olacaksınız. Hazırladığınız ahududulu chia reçelini 1 hafta boyunca buzdolabında kavanozun içinde saklayabilirsiniz. İşte her sabah 5 dakikada hızlıca hazırlayabileceğiniz kahvaltı tarifi...

Süzme peynirli ve ahududulu chia reçeli tarifi
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 su bardağı dondurulmuş ahududu
-1 yemek kaşığı chia tohumu
-2 çay kaşığı bal
-1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
-Bir tutam koşer tuzu
-1 bardak süzme peynir
-2 dilim ekşi mayalı kızarmış ekmek

Üzeri için:
-İnce rendelenmiş limon kabuğu rendesi

Süzme Peynirli ve Ahududulu Chia Reçeli Nasıl Yapılır?

-Orta ateşte küçük bir tencerede ahududuları köpürene kadar karıştırarak ısıtın.
-Meyveleri kaşık yardımıyla başka bir kaba ayırın.
-Chia tohumları, bal, limon suyu ve tuzu ilave edin.
-8-10 dakika soğuması ve kalınlaşması için bir kenara alın.
-Bu sırada süzme peyniri bir mutfak robotu kullanarak, pürüzsüz kıvama gelene kadar yaklaşık
2 dakika çırpın.
-Servis etmek için ekmek diliminizin üzerine süzme peyniri yayın. Daha sonra
yaptığınız reçeli de sürerek, limon kabuğu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber