Cadde 'Kendime oyuncu demem'

'Kendime oyuncu demem'

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şarkıcı kimliğine oyunculuğu da ekleyen Edis, “Oyunculuk muhteşem bir hobi. Müzik yolculuğumda doğru atılmış bir adım ancak kendime oyuncu demem” şeklinde konuştu

Kendime oyuncu demem

‘Benim Ol’ ve ‘Olmamış Mı?’ şarkılarıyla adından söz ettiren Edis Görgülü, GQ Türkiye ‘Men Of The Year 2015, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Müzisyeni’ ödülünü alarak başarısına bir yenisi daha ekledi. Görgülü, “Aldığım ödüller arasında en şık olanlardan biri oldu. Seneyi tamamlarken çok güzel bir nokta olacak” dedi.

Haberin Devamı

GQ Türkiye, ‘Men Of The Year 2015’de ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Müzisyeni’ oldunuz. Nasıl bir duygu?

Aldığım ödüller arasında en şık olanlardan... Seneyi tamamlarken güzel bir nokta oldu. Onur duydum.

Bu ödül benim için pastanın kreması olacak. Sevdiğim bir dünyayı temsil ediyor.

Ödül bir sanatçıyı nasıl besliyor?

Ödül karnedeki takdir belgesi gibi... Üreten bir insan için, başarının tescillenmesi güzel bir şey. Sanat yarışa değer olmamalı ama egolarımız seviyor bunu, ben de tatmin oluyorum kendimce ve işime daha çok bağlanıyorum.

Dizi oyunculuğundan sonra şarkıcılığa geçtiniz. Genelde, şarkıcılar, dizi oyunculuğunu seçerler. Sizde bu durum tam tersi oldu.

Herkesin bir hayat hikayesi var. Bir genellemeyle düşünmemek lazım. Oyunculuk muhteşem bir hobi benim için. Kendime oyuncu demem açıkçası. Müzikteki yolumda doğru atılmış bir adım olarak görüyorum ve iyi bir tecrübe...

Haberin Devamı

Şarkıcılık ve oyunculuğu bir arada yürütebilir misiniz?

Kendimi iki farklı işe bölemem diye düşünüyorum. Ne vakit ne akıl dayanır. Birbirine hizmet eden ama çok farklı iki sanat dalı. Oyunculuk bir gün zamanı geldiğinde beni çağırır eminim ama şu an değil. Akışına bırakmak lazım.

Kariyer planlarınız neler?

Dolu dolu bir albüm, konser turneleri, şarkılar, düetler, yurt dışı taşmalı projeler ve başıma ne gelirse. Kariyer planım daha fazla eğlenmek, daha fazla hissetmek üzerine.

Şarkıları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Benim şarkıyı sevip sevmediğime dikkat ediyorum, başka hiçbir kilit noktası yok. Ben bu şarkıyı ne kadar çok seviyorum, nasıl söylerim, nasıl dans etmek isterim, ne kadar dokunuyor yüreğime... Dinleyici kitlem ortak zevke sahip olduğum insanlar aynı zamanda, ortak bir ruhu ve dili paylaşıyoruz.

‘Şöhret değil, sevilmek güzel‘

Şöhret olmak nasıl bir duygu?
Tanımadan önce mükemmeldi, eksiksizdi. Şimdi gerçek olanı tanımaya başladım. Rüya değil, bazen kaygı verici, bazen süper mutluluk dopingi ama asla konfor değil. Şöhret değil, sevilmek çok güzel.
‘Bir gün unutulursam’ korkusu yaşıyor musunuz?
Yolun daha çok başındayım. Unutulmak isteyeceğim bir dönem olacak belki ya da unutulmamak için canla başla çalışmaya devam edeceğim. Başarısızlık beni üzer, korkutur ama kolay vazgeçmem.
Hayatınızın nerede değiştiğine inanıyorsunuz?
Hayatım karaoke sahnesinden inince menajerimin iş teklifiyle değişti. Müzik kariyerim için kırılma noktası buydu. Okul için İstanbul’a gelişim ve ilk beste yaptığım an da önemli...
Genç kızların ilgisine ne diyeceksiniz?
Ne diyebilirim ki, iyi ki varlar ve çok kıymetliler.