Ekonomi 3. İstanbul’da rezidans satışları başladı

3. İstanbul’da rezidans satışları başladı

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığı ile kurulan ASAF İş Ortaklığı’nın Başakşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirdiği 3. İstanbul Başakşehir projesinde Grand Rezidans etabının satışları başladı. Lansmana özel yüzde 5 ilave indirimle satışa sunulan yeni etapta 140 adet rezidansın fiyatları 299 bin lira ile 773 bin lira arasında arasında değişiyor.

3. İstanbul’da rezidans satışları başladı

Yaklaşık 330 bin metrekarelik büyüklüğü ile ‘Başakşehir’in en büyük projesi’ unvanını taşıyan 3. İstanbul’da üç konut etabı, rezidansı, home office blokları, cadde mağazaları ve çarşısı karma bir yapıya sahip. Projede bulunan 1.252 daire sayısı, rezidans ve home office bloklarında bulunan konutlarla birlikte toplamda 1.500’e çıkıyor. Projede ayrıca 107 adet cadde mağazası ve 102 adet de çarşı dükkanı bulunuyor. Projenin toplam ciro beklentisi ise 1 milyar 42 milyon lira.

Haberin Devamı

Yeni etabın satışa açıldığı toplantıda konuşan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, 3. İstanbul Grand Rezidans’ı 2019 sonunda teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek, projede yeni ödeme modellerini de hayata geçirdiklerini söyledi. Özellikle İstanbul’un yeni bir gelişim hattı olarak Başakşehir’e dikkat çeken Akbal, “Bölge yeni havaalanına yakınlığıyla öne çıkıyor. Havaalanında 100 bin kişinin istihdam edilmesi beklenirken, 3. İstanbul önemli bir proje olarak görülüyor. Ayrıca kamu-özel yatırımı olan şehir hastanesine yakınlığı da projeye değer katıyor” dedi.

60 ay 0 faiz

Seha Yapı ve 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık da ‘Grand Rezidans’ın satışına başlarken, lansmana özel yüzde 5 ilave indirim sunduklarını dile getirdi. Saylık, “Projede büyüklükleri 76 metrekare ile 252 metrekare arasında değişen 140 adet rezidans bulunuyor. Kuru temizlemeden resepsiyona kadar rezidans hizmetleri ev sahiplerinin kullanımına sunulacak. Fiyatlar 299 bin liradan başlıyor. Peşin ödemede yüzde 15 indirim sunuyoruz. Banka kredisi kullanan müşterilerimiz için ise yüzde 5 peşinat alıyoruz. Kredi kullanmak istemeyen müşterilerimiz için ise 60 ay sıfır faiz kampanyamız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Yabancıların ilgisi sürüyor’

Projenin satışta olan ilk ve ikinci etabında satışların yüzde 60’ı geçtiğini belirten Ömer Saylık, “3. İstanbul Başakşehir’in satışa çıkmış etaplarının, lansmandan bu yana yaklaşık yüzde 20’lik bir prim yaptığını gözlemliyoruz. Burada satışı yapılan konutların yüzde 15’i ise yabancılar tarafından satın alındı” dedi.

Toplantıda, 3. İstanbul Grand Rezidans’a yabancı ilgisinin de artarak devam ettiğine dikkat çeken Mahmut Akbal ise, “Yabancı yatırımcılara yönelik konut satışında geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış var” dedi.