Evcil Hayvan Evde civciv bakımı nasıl olur?

Evde civciv bakımı nasıl olur?

14.06.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

Civcivler şirin ve minnoş hayvanlardır. Genellikle evde de beslenebilen civcivlerin bakımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Ancak civcivler büyümeye başladığında birçok sorunu da beraberinde getirebilir. Evde civciv beslemek istiyorsanız ve evde civciv bakımı nasıl olur diyorsanız, işte cevapları…

Evde civciv bakımı nasıl olur

Civcivler henüz küçükken kendini çok çabuk sevdirebilen minnoş hayvanlardır. Bahçeli büyük alanlarda civciv yetiştirebilmek oldukça kolaydır. Ancak konu evde civciv yetiştirmeye gelince işler biraz karışabilir. Ufak olduklarında evde çok rahat beslenebilen civcivler büyüdüklerinde piliç haline geldiklerinde bakımları zorlaşabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca evde civciv yetiştirmek zannedildiği kadar basit ve kolay bir iş değildir. Evinizde civciv yetiştirmek istiyorsanız bir takım kurallara uymanız gerekiyor. Aksi takdirde civciviz piliç haline gelmeden ölebiliyor.

Evde civciv yetiştirirken dikkat edilmesi gereken kurallar

Civcivler kuluçkadan çıktıkları andan itibaren kendileri yemek yemeyi ve su içmeyi içgüdüsel olarak bilirler. Bunları evde beslediğiniz diğer hayvanlara yaptığınız gibi öğretmeniz gereken bir durum söz konusu değildir.



Civciv yemi nasıl olmalıdır?

Evde beslediğiniz civcivin yemine muhakkak dikkat etmeniz gerekir. Civciv yemi muhakkak toz halinde olmalıdır. İri taneler şeklinde olan yemler ve buğday gibi tahılları civcivinize kesinlikle vermemenizi öneririz. Aynı zamanda civciv yemlerini uygun boyutlarda yem kaplarına koyarsanız bayatlamasını engeller daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.

Haberin Devamı

Civcivlerin suyu nasıl olmalıdır?

Evde civciv bakımında suyun önemi oldukça büyüktür. Civcivler bir gün boyunca yemsiz yaşayabilirler ancak susuz birkaç saat bile yaşayamazlar. Çünkü civcivler su içerek vücut ısılarını dengede tutarlar. Bu durum sonucunda büyüme ve sağlıklı gelişmeleri sağlanır. Evde civciv yetiştirirken civcivin bulunduğu ortamda muhakkak ılık su bulundurulmalıdır.
Civcivler aynı zamanda yetiştirilme amacına göre gruplara ayrılmaktadır. Evde civciv besliyorsanız ve yetiştirme amacınız farklıysa civcivinizi ona göre beslemelisiniz.

Civcivler nasıl bir ortamda yetişmeli?

Civcivlerinizi kafes ortamında yetiştirmek yerine etrafını delmiş olduğunuz kolilerde beslemenizde fayda var. Aksi takdirde yemler etrafa saçılır ve evinizde ağır bir kokunun oluşmasına neden olabilir. Aynı zamanda civcivlerinize yuva yaptığınız kolinin içerisine muhakkak bir adet ampul yerleştirmelisiniz. Civcivleriniz çok küçük olduğu için üşürler ampulde onların ısınmasını sağlayacaktır.

Evcil hayvanları sahiplendirmek zorunda kaldığımızda nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yazarlar