Advertorial Deprem bölgesine her gün 70 adet konteyner ev
Sponsorlu

Deprem bölgesine her gün 70 adet konteyner ev

06.04.2023 - 17:07 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımıza acil barınma evlerinin üretimi hız kesmeden devam ediyor. Konteyner modeliyle gerçekleştirilen üretimlerde insani yaşam koşullarının en iyi şekilde hazırlanması en temel amaç konumunda. 

Deprem bölgesine her gün 70 adet konteyner ev

Deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımıza acil barınma evlerinin üretimi hız kesmeden devam ediyor. Konteyner modeliyle gerçekleştirilen üretimlerde insani yaşam koşullarının en iyi şekilde hazırlanması en temel amaç konumunda.

Haberin Devamı

Kullanıma hazır konteyner üreten firmalardan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya’nın verdiği bilgiye göre fabrikalarından her 20 dakikada 1 ev hazırlanıyor. Firmanın İstanbul, Tuzla’daki fabrika tesislerinde deprem bölgesinin taleplerini karşılamak için 24 saat kesintisiz üretim gerçekleştiriliyor. Her gün üretim bantlarından çıkan 70 adet konteyner ev tırlara yüklenerek deprem bölgesine sevk ediliyor.

Konteyner Ev 1 Ailenin Barınma İhtiyacını Karşılıyor

 

Deprem bölgesine her gün 70 adet konteyner ev

Acil yerleşim üniteleri standartlarıyla 1+1 plandaki 21 m2 konteyner ev bir ailenin barınmasına özel tasarlanmış durumda. Ana giriş kapısından içeri girildiğinde sağ ve solda iki ayrı oda orta bölümde de WC ile duşun bulunduğu ünite yer alıyor. Odaların birinde hazır mutfak evyesi ve dolabı da bulunuyor. 

Haberin Devamı

Konteynırların Sevk Tırları Üretimin Bir Parçası Gibi

Fabrikada sevkiyat Tırları adeta bant sisteminin bir parçası gibi çalışıyor. Her 20 dakikada bir üretim bandından çıkan konteyner evler hemen hazır tutulan Tırlara yükleniyor. 2 ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak üniteleri yükleyen Tırlar hemen deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. 

Konteynerler Oturuma Hazır Sevk Ediliyor

Konteyner evin en önemli özelliği oturuma hazır üretimli olması. Konutun elektrik ve su tesisatlarına varana kadar her detayı kullanıma hazır üretimli. Elektrik tesisatı projeye göre aydınlatma armatürlerine varana kadar hazır montajlanmış. Yapıyı elektrikle buluşturmak konteyner kentte hazırlanan merkezi şebeke hattına bağlamak kadar kolay. Sıhhi ve atık su tesisat sistemleri de yine projeye tam uygunlukta çekilerek yapı arkasına borularla çıkartılmış. Merkezi şebekelere arkaya çıkartılan borulardan bağlantı yapılabiliyor.

WC ve Duş ünitesinin içi kullanıma hazır olarak donatılmış durumda. Klozet tuvalet ünitesi, el yıkama lavabosu, duş teknesi, batarya, taharet ve el yıkama musluklarıyla havluluk ve sabunluk gibi aksesuarlar da montajlanmış. Mutfak bölümünde musluğu takılmış vaziyette evye ve alt bölümdeki mutfak dolabı kullanıma hazır vaziyette

Her Gün 70 Aileye Konteyner’den Barınma İmkanı

Fabrikadan sevk edilen konteyner yapılar vinç yardımıyla indirilerek yerine konulduğunda oturuma hazır hale geliyor. Araçtan indirilen her konteyner ev bir aileye yeni bir yuva oluyor. Güvenli yapı konsepti, maksimum genişlikte iç ergonomisi ve yalıtımlı konut modeliyle konteyner içinde yaşayanlara ev konforunu yeniden yaşatıyor.

Haberin Devamı

Kalıcı Konutlar İçin Prefabrik Ev Üretimine Hız Verildi

Deprem bölgesine her gün 70 adet konteyner ev

Prefabrik yapı sektöründe konteyner evlerle birlikte prefabrik evler de üretiliyor. Her iki yapı modeli ayrı hatlarda üretildiğinden termin olarak birbirini etkilemiyor. 

Prefabrik ev güvenli ve uzun ömürlü yapısal özelliğiyle deprem bölgesinde özellikle kalıcı konutlar için tercih ediliyor. Her bir evin üretimi teknolojik makinelerle donatılı hatlarda saatler içerisinde tamamlanıyor. Duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrik ve su tesisat malzemelerine varana kadar bu hatlarda üretiliyor. Kurulum yerine tüm donatılarıyla sevk edilerek hiçbir ek malzemeye ihtiyaç duyulmadan montajlanıyor. 2+1 ve 3+1 tek katlı prefabrik evlerin sahada üç kişilik ekiple kurulumu 2 ila 3 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanıyor. 

Prefabrik modeliyle üretilen deprem bölgesinde en fazla talep alan ev modelleri 2+1 ve 3+1 tek katlı konutlar. Firmanın deprem bölgesine özel tasarlanmış 2+1 modelde 64 ve 82 m2, 3+1 planda ise 91 ve 100 m2 alternatifindeki prefabrik ev modelleri bulunuyor.

Haberin Devamı

İhtiyacınıza göre Prefabrik ev modelleri.