Gündem Kış geri döndü! Pazartesi gününe kadar sürecek! Kuvvetli şekilde geliyor

Kış geri döndü! Pazartesi gününe kadar sürecek! Kuvvetli şekilde geliyor

01.05.2024 - 18:21 | Son Güncellenme:

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; hafta ortasından itibaren azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yurt genelinde pazartesi gününe kadar kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin haritasını yayımladı. Buna göre yurt genelinde pazartesi gününe kadar kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR İÇİN UYARI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülürken, iç kesimlerde aralıklı ve hafif sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Rüzgarın ise kuzey ve batı yönünden hafif ve orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, kent merkezinde sıcaklıkların 20 derece civarında seyredeceği beklenirken, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde ise hava sıcaklığı 24 derece olması tahmin ediliyor.

HAFTA BAŞINA KADAR YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara'da hayatı olumsuz etkileyen dün akşam görülen yağışın uç değerlerin yakınında bir yağış olduğunu söyledi. Çelik, "Ekstrem bir yağış değil, hiç görülmeyen yağış değil; ancak ona yakın miktarda bir yağış gerçekleşti diyebiliriz. Bu yağış 2 saat içinde gerçekleşti ve özellikle şehir merkezinde olması sebebiyle, Yenimahalle- Ulus- Çankaya arasında olması sebebiyle özellikle ulaşımda büyük olumsuzluklara yol açtı. Metrekareye 2 saat içinde 70 kilograma yaklaşan, Yenimahalle’de 70 kilogram civarında, Ulus’ta 60 kilogramın üzerinde yağış düştü. Bu yağış özellikle şehir merkezinde çeşitli olumsuzluklara sebep oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kış geri döndü Pazartesi gününe kadar sürecek Kuvvetli şekilde geliyor

Çelik, hafta başına kadar yağışların süreceği uyarısı yaparak, "Önümüzdeki hafta başına kadar, perşembe günden pazar günü dahil olmak üzere 4 gün boyunca, ülkemizin en güneybatı kesimleri dışında tüm yurtta aralıklarla yağışlar göreceğiz. Perşembe günü bu yağışlar özellikle doğu kesimlerde etkili olacak. Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölgesinde bir de Güney Doğu Anadolu bölgesinin doğusunda perşembe günü yağışların etkili olmasını bekliyoruz. Onun için doğu bölgelerimizde yağış görüldükten sonra cuma ve cumartesi günü yine Doğu bölgelerimizde Trakya'da yine kuvvetli yağışlar göreceğiz. Bununla ilgili de yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün adresinden uyarılarımızı takip etmekte fayda var. Pazartesi günden itibaren ise birkaç gün boyunca batı bölgelerde yağış yok, sadece doğu bölgelerde sağanak yağışlar devam edecek diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ANKARA'DA CUMA-CUMARTESİ SAĞANAK GÖRÜLECEK'

Ankara'da, dün akşam gerçekleşen yağış miktarı kadar bir yağış beklemediklerini aktaran Çelik, "Ancak Ankara'da özellikle cuma ve cumartesi günü yine sağanak yağış geçişleri görülecek. İstanbul'da da 3 gün boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günü aralıklarla çok kuvvetli olmayan sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da bu yağışlı sistemle birlikte artık mevsim normallerine yaklaştı. Önümüzdeki yaklaşık bir hafta boyunca önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Çoğunlukla mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek" dedi.

Kış geri döndü Pazartesi gününe kadar sürecek Kuvvetli şekilde geliyor

SAĞANAK YAĞIŞ PARKIN İSTİNAT DUVARININ ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU

Kilis’te aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Şehir merkezinde su birikintileri oluşurken, araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Kent merkezinde ekipler su birikintisi oluşan bölgelerde suyun tahliyesini yaparken, yoğun yağış nedeniyle bir parkın istinat duvarı çöktü. Yağış nedeniyle istinat duvarları çöken adreslerde çalışma başlattı.

Haberin Devamı

ELAZIĞ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “02.05.2024 Perşembe günü sabah Elazığ çevresinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU İÇİN UYARI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre Perşembe günü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak çevrelerinde ve Şanlıurfa’nın doğusunda (Siverek, Hilvan, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Harran, Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Kış geri döndü Pazartesi gününe kadar sürecek Kuvvetli şekilde geliyor

ŞİDDETLİ YAĞIŞ AKŞAM DA DEVAM ETTİ

Ankara'da gün boyunca devam eden sağanak, akşam saatlerinde de etkisini sürdürdü. Birçok ilçede sağanak sele neden olurken, birçok ev ve iş yerini su bastı. Suyla dolan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle hasarlı trafik kazaları da meydana gelirken, sağanağa hazırlıksız yakalananlar, kapalı alanlarda yağışın dinmesini bekledi. Sincan ilçesinde sağanak nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kalırken, bir vatandaşın aracının üzerinde kurtarılmayı beklediği anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

EGO: AKM VE YENİMAHALLE METRO İSTASYONLARI ARASINDA ULAŞIM OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK

​EGO Genel Müdürlüğü, şehirde etkisini gösteren sağanak sonrasında, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Yenimahalle metro istasyonları arasında ulaşımın ring otobüsleri ile sağlanacağını duyurdu. EGO Genel Müdürlüğü'nün, sosyal medya hesabından paylaşılan duyuruda, "Değerli vatandaşlarımız, Ankara'yı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Ankara Metrosu Akköprü İstasyonu'nda su seviyesi yeniden kritik seviyeye yükselmiştir. Bu nedenle, Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle İstasyonları arasında ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacaktır" denildi.