Advertorial Doku Medical kurucusundan ‘Neden dudak dolgusu yapılır’ sorusuna yanıt
Sponsorlu

Doku Medical kurucusundan ‘Neden dudak dolgusu yapılır’ sorusuna yanıt

19.06.2023 - 13:39 | Son Güncellenme:

Doku Medical'in kurucusu ve Uzman Dermatolog Dr. Serkan Aygın, ‘Neden dudak dolgusu yapılır?’ sorusuna yanıt verdi. “Dudak dolgusu genellikle hastaların dudaklarında istedikleri estetik görünümü sağlamak için tercih ettikleri bir işlemdir. Bu uygulama, dudak boyutu veya şekli ile ilgili rahatsızlık duyan hastaların ilk seçeneklerinden biridir. Dudak dolgusu, istenilen dudak görünümünü kısa sürede elde etmenin yanı sıra dudaklardaki deformasyonları giderme özelliğine de sahiptir." Diyen Dr. Aygın dudak dolgusu yaptırmanın avantajlarını da anlattı.

Doku Medical kurucusundan ‘Neden dudak dolgusu yapılır’ sorusuna yanıt

Dr. Serkan Aygın, dudak dolgusunun avantajları hakkında şunları söyledi: "Dudak dolgusu uygulamasının birçok farklı avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında kişinin istediği estetik görünüme ulaşmasını sağlamak, dudak deformasyonlarını gidermek ve özgüveni artırmak yer almaktadır."

Dudak dolgusunun amaçlarına da değinen Dr. Aygın, şunları belirtti: "Dudak dolgusu işlemi genellikle estetik kaygılar doğrultusunda tercih edilir ve dudakları büyütme ve yeniden şekillendirme amacı taşır. Bu işlem genellikle geçici dermal dolgular olarak bilinen, kalıcı olmayan hyalüronik asit içeren dolgu malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilir."

Dr. Serkan Aygın, "Dudak dolgusu işlemi, hastanın isteklerini dikkate alarak kişiye özel bir şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır. Uygulamanın doğal ve dengeli bir sonuç vermesi için dikkatli bir şekilde çalışılmalıdır" şeklinde açıklama yaptı.

İlandır