Advertorial Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu
Sponsorlu

Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu

29.11.2022 - 08:03 | Son Güncellenme:

Vivo’nun yeni cep telefonu modeli V25 5G, fotoğraf ve video çekiminde ezberleri bozuyor. Çok iyi görünüşe sahip telefon renk değiştiren tasarımı ile her yerde ilgi odağı olmanızı sağlıyor. Gündoğumu ışıltısı ve siyahı olmak üzere iki premium renk seçeneği ile geliyor.

Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu

Bir cep telefonu düşünün… Profesyonel fotoğraf makinelerindeki pek çok özelliği bünyesinde barındırsın… Tasarımıyla fark yaratsın… Fiyatı da erişilebilir olsun…

Haberin Devamı

Bütün bunlar vivo’nun yeni amiral gemisi modeli V25 5G’de toplandı. Kolay ve eğlenceli video çekimi, portreleri gece karanlığında sezgisel görüntüleme teknolojisiyle aydınlatma, OIS (görüntü sabitleme teknolojisi) ultra algılama kamerasıyla titremenin neden olduğu bulanık görüntüleri en aza indirme, hibrit görüntü sabitleme, Vlog filmi özelliği ile video çekimi, otomatik odaklama özelliği ve güçlü yapay zekâ algoritmaları ile net selfie’ler ve daha nicesi…

V25 5G, bunun gibi pek çok mükemmel fotoğrafçılık özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Fotoğraf ve video çekmeyi sevenlerin gözdesi olmaya aday.

Renk değiştiren arka kapak

Telefon çok iyi teknik özelliklerle donatıldı.

Tasarımı kesinlikle beklentinin ötesinde. Çok iyi bir görünüşe sahip bir telefon, renk değiştiren tasarımı her yerde ilgi odağı olmasını sağlıyor. İyi bir ekran, çok iyi kameralar ve kayda değer pil ömrü telefonu öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

6.44 inç’lik Amoled ekranının, 90 Hz yenileme hızı var. İnce gövdesi sayesinde elde tutuşu çok rahat. İnce ve düz bir çerçeve ile donatıldı. 7.79 mm kalınlığında 186 gram ağırlığında. USB Type-C, çift sim kart ve tek hoparlörü gövdesinin altında yer alıyor. Ses ve güç düğmesi ekranın sol tarafında konumlandı. Parmak izi okuyucusu ekranın altında ve çok iyi çalışıyor.

Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu

Gün doğumu ışıltısı ve siyahı olmak üzere iki premium renk seçeneği var. V23 modelinde tanıtılan ışığa göre renk değiştirme özelliği V serisinin karakteristiği haline geliyor. Gün doğumu ışıltısı sürümünde de ‘renk değiştiren florit AG cam’ kullanılıyor. Telefonun arka paneli, güneş ışığına veya UV ışığına maruz kaldığında yüzey rengi dalgalanma deseniyle altın, turuncu ve kırmızı tonları arasında geçiş yapıyor. Işık kaynağından uzak kaldıktan sonra orijinal rengine geri dönüyor. vivo’nun tasarımcıları, klasik siyah renkte bile ezber bozup beklenmedik bir dokunuş gerçekleştirmeyi başarmış.

V25 5G, gücünü MediaTek Dimensity 900 işlemcisinden alıyor. Mobil uygulama yükleme zamanı çok hızlı, çoklu görevde çok iyi sonuç veriyor.

Haberin Devamı

Fotoğraf ve görüntüleme özellikleri ilham verici. V25 5G’de 64MP OIS ultra algılama kamerası, 8MP süper geniş açılı kamera ve 2MP süper makro kameradan oluşan üçlü bir arka kamera sistemi var. 50MP özelliğine sahip ön kamerası ile 50MP HD Portre'yi destekliyor. Ana sensör detayları yakalamada çok başarılı. Güneş gittiğinde bile renkleri yakalıyor. 50MP’lik selfie kamerası düşük ışıkta iyi yüz detaylarını ve doğru cilt tonunu ortaya çıkartan, hoşunuza gidecek selfie’ler çekmenizi sağlıyor. Yakınlaştırılmış veya kırpılmış selfie fotoğrafları da mükemmel ayrıntıları, keskinliği ve netliği koruyor.

vivo V25’in arkasında 64MP OIS ultra algılama kamerası bulunuyor. OIS'in amiral gemisi seviyesindeki bu özelliği, gelişmiş hassasiyeti ile titremenin neden olduğu bulanık görüntüleri en aza indiriyor, gece hareket sırasında düşük parlaklığı telafi ediyor. OIS modülü, çekim yapmak için telefonu tutarken eliniz titrediğinde lens modülünü hemen zıt yönde hareket ettirerek titremeyi dengeliyor.

Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu

Hibrit görüntüleme sistemi

Haberin Devamı

Hibrit görüntü sabitleme cihazın diğer bir özelliği. vivo V25 OIS ve EIS'nin ikili etkilerini birleştiren ve daha kararlı ve daha net gece videoları sunan hibrit görüntü sabitleme özelliği ile kamera sarsıntısının neden olduğu bulanıklığı azaltıyor, daha kararlı ve daha net gece videoları çekmeye imkân veriyor.

V25'in OIS süper gece modu gece portresi çekimlerinde yoğun arka ışıklı sahnelerde karanlık yüzlerin ve arka planların aşırı pozlama sorununu çözerek yüz ve arka plan kalitesini en üst seviyeye taşıyor. V25 ile sunulan daha dinamik ‘bokeh flare portre’ özelliği nesnenin etrafındaki görüntüyü bulanıklaştırarak nesneyi ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda yumuşak ve doğal yansımalar oluşturuyor. V25 5G, bir fotoğraf ya da video çektikten sonra sihrini kullanıyor ve nesne sanatsal bir arka planda ön plana çıkıyor.

V serisinde ilk kez kullanılan yeni Vlog Filmi özelliği ile kullanıcılar hafta sonu gezileri, partiler veya aile anları ile ilgili gerçek zamanlı vlog’ları kolaylıkla çekebiliyor. Çift pozlama özelliği de sanatsal bir ambiyans ile eğlenceli şekilde yaratıcı portreler çekmeye olanak veriyor. Çok stilli portre (hareket bulanıklığı), radyal bulanıklaştırma yoluyla karakterleri arka plandan ayıran yeni bir stil olan bokeh efekti ile yaratıcılığı daha fazla ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

vivo V25, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve müşterilerin farklı beklentilerine uyum sağlayan güçlü kamera özellikleri oluşturmak için yapay zekâ (AI) özelliklerinden yararlanıyor. AI HD Algoritması portre fotoğrafçılığını daha da ileri taşıyor ve kullanıcılara daha doğal ve daha net fotoğraflar çekme olanağı veriyor.

Son dönemde artan Vlog ve selfie çekim talebine kayıtsız kalmayan vivo, kullanıcı taleplerini karşılamak için 50MP HD ön kamera tercih ediyor. Bu kameranın yakaladığı ultra netlikteki detaylar, fotoğraf defalarca büyütüldüğünde de netliğini koruyor.

vivo V25, kullanıcıların farklı mesafelerde yüksek netlikte fotoğraf ve net selfie'ler çekmelerini sağlayan bir ön otomatik odaklama kamerası ile donatıldı. 15 cm'den sonsuza uzanan odak mesafesiyle ister yakında ister uzakta olun, selfie'ler daima tam odaklı ve net çıkıyor. Kullanıcıların hareket sırasında odakta kalmalarını sağlamak ve çektikleri selfie'lerin odak kaybı nedeniyle bulanık çıkmasını önlemek için bir göz otomatik odaklama da eklendi.

4.500mAh’lık pile sahip olan vivo V25, telefonu 30 dakika içinde sıfırdan %61'e kadar şarj edebilen 44W FlashCharge'ı destekliyor. Test sonuçlarına göre V25 5G’nin sahip olduğu pili tam tam şarj olduğunda 17 saat video akışı ya da 8 saat yoğun grafikli oyun oynamaya yetebilecek güce sahip. Şarjı yoğun kullanımda bile bir tam gün gidiyor.

vivo V25, 8GB RAM + 8GB genişletilmiş RAM’e sahip. 256 GB dahili depolama alanı SD kart ile de artırılabiliyor. MediaTek Dimensity 900 işlemcisi ile kullanıcıların zorlu oyunları kesintisiz oynamalarını ve çeşitli uygulamalar arasında çoklu görevleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Sıkı kalite kontrol testlerinden başarıyla çıktı

Üretimi sırasında vivo mühendisleri tarafından güçlü kalite testlerinden geçirilen V25 5G, 42.000 kez düşme, 6000 defa USB takma çıkarma, -20–50 derece ekstrem çalışma ortamı sıcaklığı ve toza suya dayanıklılık sertifikası IP54 testleri gibi zorlu testlerden başarıyla geçti.

vivo V25, daha kolay bir oyun deneyimi sağlayan etkili bir soğutma sistemine sahip. Game Boost Modu, optimum bir oyun deneyimini garanti etmek için sistemin kaynaklarını akıllıca koordine ederek işlemcinin ve soğutma sisteminin oyun performansı potansiyelini tamamen açığa çıkarıyor. Cihaz çok yönlü ses iyileştirme, oyun anten tasarımı, 4D oyun titreşimi gibi özellikler ile de daha iyi bir görsel-işitsel deneyim sunuyor.

vivo V25 5G’nin fiyatı 13.999 TL olarak açıklandı. Sonuç olarak fiyat performans açısından karşılaştırıldığında çok iyi bir telefon

Ana özellikleri

Ekran:6.44 inç

Ram:8GB

Dahili depolama:256GB

İşlemci:MediaTek Dimensity 900

Arka kamera:64MP+8MP+2MP

Ön kamera:50MP

Pil:4.500 mAh

Yeni üretim bandını devreye alacak

vivo Türkiye Yatırımcısı Jianhua Li, vivo için Türkiye pazarının son derece önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:”Türkiye yatırımlarımızı uzun vadeli olarak görüyoruz. Kullanıcılarımıza, paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. vivo Türkiye fabrikamızda 4. çeyrekte yeni üretim bandını devreye alacağız. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde Türk kullanıcıları üstün kalite ve teknolojiye sahip cihazlarla buluşturacağız. Türkiye pazarında şu anda cep telefonu ve kulaklık modellerimizle yer alırken sürpriz ürünleri de getirmeyi tartışıyoruz. Bunun için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kullanıcılara sıra dışı bir deneyim yaşatmak ve sevdikleriyle bağ kurmalarını sağlamak için yeni modelimiz V25 5G’i en güçlü özelliklerle donattık. V25 5G ile sizleri 50MP selfie kamerası ile Türkiye’nin en yüksek megapiksel ön kamerası, 64MP ultra sabitleme ve süper gece bokeh kamerası ve Türkiye’de ilk olarak bir önceki modelimiz V23’te duyurduğumuz tek renk değiştiren arka yüzey ile tanıştırıyoruz. Bu son teknolojiye sahip telefon ile her anınıza değer katacaksınız.”

Kupanın resmi sponsoru

vivo, 5G, yapay zekâ, endüstriyel tasarım, fotoğrafçılık gibi önemli konuların da aralarında bulunduğu alanlarda en ileri teknoloji kullanıcı teknolojilerinin geliştirilmesine odaklanıyor. Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Pekin, Hangzhou, Şanghay, Xi'an, Tokyo, San Diego ve Taipei’de olmak üzere 10 Ar-Ge merkezi var. vivo’nun bugüne kadar imza attığı teknolojiler arasında bir akıllı telefona özel Hi-Fi kalitesinde ses yongası yerleştirme, ilk ekran içi parmak izi okuyucu ve dünyanın en ince akıllı telefonu gibi ilkler bulunuyor. vivo 2021 yılı itibariyle dünyanın en çok satan ilk 5 telefon markasından biri haline geldi. Vivo, ‘önce kamera’ felsefesi ve optik mükemmellik için lens devi Alman Zeiss markasıyla gerçekleştirdiği iş birliği ile akıllı telefonlarda görüntülemeyi dönüştürmeye devam ediyor, akıllı telefon dünyasına profesyonel fotoğrafçılık standartlarını getiriyor.

Fotoğraf makinesi gibi cep telefonu

vivo, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu ve akıllı telefon sektöründeki tek resmi sponsoru oldu. vivo FIFA’nın, 118 yıllık tarihindeki ilk resmi katlanabilir akıllı telefon olan yeni vivo X Fold+ modelini Çin pazarında duyurdu.

Çin, Güney ve Güneydoğu Asya’da yıllık yaklaşık 200 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip 7 üretim merkezine sahip olan vivo, 2021 yılında toplam 20 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de de üretim tesisi açtı. Yıllık 5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan vivo Türkiye üretim tesisinde Y serisi cihazların üretimi gerçekleştiriliyor.

İlandır.