Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ünlü oyuncu evinde hayatını kaybetti! 'Aramızdan çok erken ayrıldı'

Son olarak 'Damaged' adlı yapımda yer alan İskoç aktör Brian McCardie, 59 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya sayfasından duyuran oyuncunun kardeşi Sarah, 'Onu seviyoruz ve çok özleyeceğiz' diye yazdı.

|

'Line of Duty'de canlandırdığı suç patronu Tommy Hunter rolüyle tanınan İskoç aktör Brian McCardie, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kendisi gibi oyuncu olan kız kardeşi Sarah, acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

McCardie'nin Pazar günü evinde aniden öldüğünü açıklayan Sarah, şu ifadeleri kullandı:

Sevgili oğlumuz, erkek kardeşimiz, amcamız ve sevgili dostumuz Brian James McCardie'nin vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Brian, 28 Nisan Pazar günü evinde aniden vefat etti. Sahnede ve sinemada harika ve tutkulu bir oyuncu olan Brian, işini çok sevdi ve birçok hayata dokundu. Çok erken aramızdan ayrıldı. Onu seviyoruz ve çok özleyeceğiz.

"ONUNLA ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYUYORUZ"

'Line of Duty'nin yaratıcısı Jed Mercurio ve baş yapımcısı Simon Heath de yaptıkları açıklamada Brian ile çalışmaktan 'onur duyduklarını' söyleyerek; "Brian inanılmaz yetenekli bir aktördü ve Tommy Hunter olarak yarattığı kalıcı etki, performansının gücünün bir kanıtıdır. Brian ekran dışında canlandırdığı karakterden çok farklıydı; sıcak, komik ve çekiciydi. Bu zor zamanda düşüncelerimiz sevdikleriyle birlikte" dedi.

BBC İskoçya'nın komisyon başkanı Louise Thornton, McCardie'yi 'sahne ve ekran karşısında yetenekli, çok yönlü bir aktör' olarak nitelendirirken; yazar ve yönetmen Alec Bowman Clarke ise ünlü ismi 'samimi, tutkulu, cömert ve komik' olarak tanımladı.

BRIAN MCCARDIE KİMDİR?

Kuzey Lanarkshire'da büyüyen Brian McCardie, okuldayken oyunculuğa ilgi duymaya başlamıştı. Oyuncunun ekrandaki diğer rolleri arasında Rob Roy, Filth ve efsanevi İskoç futbolcu Dave Mackay'i canlandırdığı 'The Damned United' filmleri yer alıyor.

Ayrıca mini dizi 'Titanic', Agatha Christie kitabı uyarlaması 'Murder is Easy' ve 'Dog Days' de dahil olmak üzere bir dizi TV rolünde yer aldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.