Gündem Çakralar nasıl açılır?

Çakralar nasıl açılır?

02.05.2018 - 17:44 | Son Güncellenme:

Meditasyonun temel parçası olan çakra açma ruh sağlığınıza iyi gelmesinin yanı sıra ruhunuzla bedeninizi bir arada hissetmenize olanak sağlayacak bir yöntemdir. Peki, çakra açmak nedir ve çakralar nasıl açılır? Sizler için araştırdık.

Çakralar nasıl açılır

Çakra açmak nedir? Çakralar nasıl açılır?

Haberin Devamı

Çakra Sanskritçe’de tekerlek manasına gelir ve bir meditasyon olarak bilinmektedir. İnsan vücudunda çakralar bulunur. Bu çakraları açarak daha sağlıklı ve daha rahat bir vücuda kavuşabilirsiniz. Çakralarınızı açmak için bazı adımlara dikkat etmelisiniz. Bu adımlara dikkat ederek çakralarınızı açabilir ve kendinizi rahatlatabilirsiniz. Nefes teknikleri çakra açmak konusunda en önemli aşamadır. Nefes tekniklerini doğru bir şekilde yapmalı ve nefesinize konsantre olmalısınız. Doğru nefes teknikleriyle açılan çakralar sizi hem ruhen hem de bedenen daha sağlıklı kılacaktır. Çakraları güçlendirmek için bütün meditasyon tekniklerine dikkat etmelisiniz.

Çakra açmak için neler yapılmalıdır?

Çakralardaki problemler ciddi oranda hayatı etkilemektedir. Âdet döneminde yaşanan ağrılar, cinsel ilişkilerden zevk alamamak, yumurtalık sorunları ve yumurtalık kisti, hormonal dengesizlikler, kısırlık gibi sorunlara neden olabilmektedir. Çakraları açmak için bu adımlara dikkat etmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

Çakraları açmak için en önemli adım ise yoga yapmaktır. Müzik ile birlikte yoga ve meditasyon gibi adımlara dikkat ederek çakralarınızı rahatlıkla açabilirsiniz. Çakralarınızı açmak için et yemeklerinden uzak durmalı ve daha çok sebze yemekleri yemelisiniz. Ayrıca bol bol su içmeyi unutmamalısınız. Yediklerinize dikkat etmeniz çakralarınızı açmak için oldukça önemli bir adım olmaktadır. Açık olmayan çakralarınızı bu şekilde tespit edebilirsiniz.

Kapalı çakraların etkileri nedir?

Kapalı çakraların birçok kötü etkisi vardır. Kimi zaman bu çakraların kapalılığı cinsel hayatınıza etki ederken diğer bir yandan da ruh sağlığınızı da etkilemektedir. Psikolojik olarak daha mutsuz olursunuz. Fizyolojik olarak kadınlarda adet düzensizliğine erkeklerde iktidarsızlığa kadar neden olabilmektedir.