SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çamaşır makinesini saklamak için 7 öneri

Fonksiyonel açıdan hayat kurtaran bu dahiyane aletlerin her zaman göz önünde olmasını istemiyoruz. Peki yeni taşınacağımız evde çamaşır makinesini saklamanın bir yolunu bulabilir miyiz? Elbette! İşte çamaşır makinesini saklamak için birbirinden yaratıcı 7 öneri

|

Bugünlerde artık hemen hemen her fonksiyonel eşya dekoratif olarak da farklı tasarım ve modellerde üretiliyor ve böylece evimizin tarzına göre farklı seçeneklere sahip olabiliyoruz. Ancak söz konusu çamaşır makineleri olduğunda maalesef seçeneklerimiz biraz daha kısıtlı. Çamaşır makinelerinin işlevleri teknolojik olarak oldukça kısıtlı bir tasarım çeşitliliğine el veriyor; dolayısıyla çamaşır makinelerinin pek de estetik ve göz alıcı bir dekorasyon unsuru olmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki yeni taşınacağımız evde çamaşır makinesini saklamanın bir yolunu bulabilir miyiz? İşte çamaşır makinesini saklamak için birbirinden yaratıcı 7 öneri

(Cristina Velani / homify.com.tr)

Perdeli Kamuflaj

En pratik, kolay ve ekonomik olandan başlayalım: Tezgah perdeleri! Çamaşır makinenizin bulunduğu alana basit bir düzenekle istediğiniz desenden perde asabilir ve böylece hem farklı bir dekorasyon oluşturup hem de çok daha düzenli bir banyoya kavuşabilirsiniz. Üstelik son derece pratik ve kullanışlı. Uygulaması da kendinizin yapabileceği kadar kolay.

(Lilian H. Weinreich / homify.com.tr)

Şık dolaplar

Ve tabii ki ilk akla gelen fikirlerden biri çamaşır makineleri için bir dolap yaptırmak. Bu fikrin güzel tarafı ise çamaşır makinesini saklayan dolabın ihtiyaca göre şekillenerek kullanışlı ve yer tasarrufu sağlayan bir çamaşır alanına dönüşebilmesi. Bu örnekteki tasarım ilham verici ve ahşap malzemesi ve ışıklandırma ayrıntılarıyla gerçekten göz kamaştırıcı bir incelikte

(Burkhard Hess Interior Design / homify.com.tr)

Sürgülü kapılar

Mimari açıdan banyonuz olanak veriyorsa çamaşır makineniz için en ideal çözüm sürgülü bir kapı ile ortadan kaybolabilecek duvar nişleridir pek tabii ki. Duvarınızın bir kısmını nişe dönüştürecek bir tadilatla geniş rafları da olan son derece kullanışlı bir çamaşır alanı oluşturabilirsiniz. Böyle bir tasarım banyoda ekstra depolama alanı da oluşturacaktır.

(Bespoke Interior Design / homify.com.tr)

Dolaplarla bir bütün

Çamaşır makinesinin göze batmamasının bir diğer yolu da üstündeki tezgah ve makineyi çevreleyen dolaplarla bütünleşen ayrıntılı ve incelikli bir tasarım oluşturabilmek elbette. Çamaşır makinenizin iki yanı da dolapla çevrili olursa ve bu dolaplar makine ile tezgah arasında da hem boyut hem de renk bakımından pürüzsüz bir geçiş sağlayabiliyorsa makine dikkat çekmeyecek, aksine yumuşak ve temiz çizgilere sahip bir görünüm meydana getirecektir.

(Douglas Design Studio / homify.com)

Odak Noktası

Çamaşır makinesinin bulunduğu yerde olumsuz bir dikkat çekmesini engellemenin aslına bakarsanız en kolay yolu dikkati başka yöne çekecek pozitif bir tasarım fikri bulmak olabilir. Mesela enerjik ve capcanlı rengiyle her göreni büyüleyen dolaplar çamaşır makinesinin üzerinden tüm dikkati alabilir.

(PTC Kitchens / homify.com.tr)

Dikey yerleşim

Özellikle küçük ve dar banyolarda dikey yerleşimli dizaynlar yaratmak oldukça işe yarıyor. Makinenin hem üstünü hem altını depolama alanı şeklinde dizayn eden dolap tasarımları ile makinenin kullanım kolaylığı da arttırılabilir.

(Polygon Arch & Des / homify.com.tr)

Ankastre çamaşır makineleri

Banyonuz için en ideal çözümlerden biri de elbette ankastre çamaşır makineleri. Ankastre makineler banyo tezgahı ve dolaplarına entegre edilmiş tasarımlarıyla çoğunlukla dolap kapakları ile makineyi kapatan pratik ve estetik çözümleri beraberinde getiriyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.