Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Çiftlikte yaşayan Prenses

Londra Moda Haftası, Türk modacı Bora Aksu’nun defilesiyle başladı. Aksu, sonbahar-kış koleksiyonunu sergilediği defilesinde, Rus Çarı III. Alexander’ın küçük kızı Olga’nın hikâyesinden esinlendi

|

Türk modacı Bora Aksu, Londra Moda Haftası’na Rus Çarı 3. Alexander’ın en küçük kızı Düşes Olga’nın hayatından esinlendiği koleksiyonu ile katıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da ünlü St. Andrews Kilisesi’nde yapılan defilede, Aksu, Sonbahar-Kış 2016-2017 koleksiyonunu tanıttı. 2003’ten beri Londra Moda Haftası’na katılan Aksu’nun defilesine birçok ünlü model, sanatçı ve modasever katıldı.

Sade bir yaşam

Aksu Düşesin hikâyesinin romantik yönünü renk paleti, kumaşlar ve dokularla yansıttı. Aksu, “Rus İmparatorluğu’nun en görkemli döneminin sonlarına doğru dünyaya gelen Olga, gençliğinin büyük bir bölümünü St.Petersburg yakınındaki Gatchina Sarayı’nda geçirir. Danimarka’ya gerçekleştirdiği kaçıştan sonra ise sade bir yaşamı seçer ve zamanının büyük bir kısmını çiftlik işleri yaparak geçirir. Bu süre içerisinde sanatçı yanını canlı tutan Olga, 2 binden fazla yağlı boya tablo yapar. Hikayenin özü ise aslında çiftlikte yaşayan bir prenses” dedi.

Modacının kalın el nakışları, zengin ve yoğun renklerin yanında pastel tonları kombinlemesi büyük beğeni kazandı. Türk deri endüstrisinin desteğiyle koleksiyona giren lüks derilerin ve kürklerin şeffaf yağmurluklarla kullanılması göz kamaştırdı. Deri ve şeffaf çizmeler, pelerinler modaseverlerin beğenisini kazandı. Koleksiyonda bir diğer ilgi çeken nokta ise Macar kostümlerindeki detayların kullanılması oldu. Aksu, “Olga’nın kıyafetlerindeki etnik ve romantik detaylar, Macar kostümlerindeki detaylarla birleşiyor, bu da koleksiyona dramatik bir romantizm katarak Olga’nın yaşamını yansıtıyor” dedi.

Koleksiyonun renk paletinde siyah, ten rengi, koyu kırmızı, fuşya, pembe ve patlıcan moru yer alırken Aksu’nun ilk kez bu kadar siyah kullanması da dikkat çekti. Aksu, Düşes Olga’nın ilginç ve sessiz yaşamının yüzsüz Amis bebeklerinde can bulduğunu belirterek, “Bu oyuncak bebeklerin yüzleri boş olmasına rağmen hepsinin birer hikâyesi var. Masum hikâyeler aynı Olga’nın hikayesi gibi sessizce koleksiyonda yer alıyor” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.