Çin’Den

Çin’Den

Son dakika Çin’den haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çin’den gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çin’den haber sayfamızda...

Çin’Den

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 20.416 çin’den haberi bulunmuştur.
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni Kalyon Holding'in yapımını üstlendiği Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde kendisini ispatlamış bir ülke. Dünyada, Çin'den sonra ikinci konumdayız. İlk 250 firmadan 40'ı Türk şirketi. Romanya'da da son dönemlerde özellikle bunun bir ivme kazandığını görüyoruz. Şu anda 11 bir milyar dolar civarında bir müteahhitlik hacmine ulaşmış durumdayız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı.
24.04.2024 Ekonomi
İTO sanayiciye arsa önerecek
İTO sanayiciye arsa önerecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi. Forumda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin şunları söyledi:
22.04.2024 Ekonomi
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli Özay Şendir - Fransız Doğu Bilimci Joseph De Guines’in 1756-1758 yılları arasında 3 cilt olarak yayımladığı “Büyük Türk Tarihi” kitabında Türklerin atası olarak Nuh Peygamberin oğlu Yafes’in adını zikreder ve Yafes’in oğullarından birinin adının Türk olduğunu yazar...
20.04.2024 Pazar
Elektrikli araçlara talep yağıyor: 150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller
Elektrikli araçlara talep yağıyor: 150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller Elektrikli araçlar Türkiye’de her geçen sürede daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu satış rakamlarına da yansıyor. Elektrikli araç satışları bu yılın ocak-mart döneminde geçen senenin aynı dönemine göre 3,5 kat artış gösterdi. Peki piyasada fiyatı en düşük elektrikli araçlar hangileri? En çok tercih edilen modeller neler? Şu anda ortalama bir araç ne kadar sürede şarj oluyor? Şarj süreleri daha da kısalır mı? İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı Çin'in önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD'nin en az 3,4 milyar euro doğrudan devlet sübvansiyonu aldığı öne sürüldü.
15.04.2024 Uzmanpara
Altın, dolar ve borsa yatırımı olanlar dikkat: Savaş piyasaları nasıl etkileyecek?
Altın, dolar ve borsa yatırımı olanlar dikkat: Savaş piyasaları nasıl etkileyecek? Altın, döviz, borsa ve kripto para piyasalarını oldukça hareketli bir hafta bekliyor. Cumartesi günü İran’ın İsrail’e yönelik İHA ve füzelerle saldırı başlatmasıyla birlikte Orta Doğu’da tansiyon yükseldi. Peki savaş piyasaları nasıl etkileyecek? Ekonomist Belgin Maviş beklentilerini açıklarken, yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...
15.04.2024 Ekonomi
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir'
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir' ABD Kongresi’ne hitaben yaptığı konuşmada Çin tehdidine dikkat çeken Kishida, “Çin'in mevcut tutumu ve askeri eylemleri, yalnızca Japonya'nın barış ve güvenliğine değil, aynı zamanda uluslararası toplumun barış ve istikrarına yönelik eşi benzeri görülmemiş ve en büyük stratejik meydan okumayı teşkil etmektedir” dedi.
12.04.2024 Dünya
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi?
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi? 2018'de yedi kişinin hayatını kaybettiği 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra afete müdahale ve yardım için yerel yetkililerle, hükümet birimleri ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon güçlendirildi.
5.04.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu: İstanbullular zamandan 30 dakika tasarruf sağlayacak
Bakan Uraloğlu: İstanbullular zamandan 30 dakika tasarruf sağlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak İstanbul’da yaptıkları yatırımlar ile İstanbul’un trafiğine önemli ölçüde nefes aldırdıklarını belirterek, “Sarıyer-Kilyos Tüneli ile vatandaşlarımız Avrupa Yakasını neredeyse bir boydan bir boya geçebilecek. Viyadükler ve bağlantı yollarının da bulunduğu toplam 4 şeritli tünel projemiz ile İstanbullular zamandan 30 dakika tasarruf sağlayacak” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Çin ABD’yi şikayet etti
Çin ABD’yi şikayet etti Çin, ABD’yi DTÖ’ye şikayet etti. Çin, ABD’nin 2022’de çıkardığı Enflasyonu Düşürme Yasası’ndaki iklim değişikliğiyle mücadele için yerli elektrikli araç üreticilerine yönelik sübvansiyonların rekabet kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) şikayette bulundu.
28.03.2024 Ekonomi
Çinli korsanları siber casuslukla suçlayan ABD ve İngiltere'den yaptırım kararı
Çinli korsanları siber casuslukla suçlayan ABD ve İngiltere'den yaptırım kararı ABD ve İngiltere, Çin devletinin desteğiyle siber casusluk faaliyetlerinde bulunmakla suçladığı kişi ve şirketleri yaptırım listesine aldı.
26.03.2024 Dünya
Rusya'daki terör saldırısıyla ilgili Bakan Bayraktar'dan açıklama
Rusya'daki terör saldırısıyla ilgili Bakan Bayraktar'dan açıklama Bakan Bayraktar, “Her şeyden önce canavarca gerçekleştirilen bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Türk ve Rus halkının teröre karşı dayanışma içinde olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz” dedi.
25.03.2024 Gündem
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki saldırıda olay yerindeki silahların görüntülerini yayınladı
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki saldırıda olay yerindeki silahların görüntülerini yayınladı Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus Belediye Binası'nda düzenlenen konsere gerçekleştirilen saldırıda olay yerindeki tüm silah ve mühimmatın da yer aldığı görüntüleri yayınladı.
23.03.2024 Haberler
Gazze’de ateşkes tasarısına veto!
Gazze’de ateşkes tasarısına veto! ABD’nin hazırladığı, Gazze’de acil ateşkes öngören tasarı, BMGK’da Rusya ile Çin’in vetosu nedeniyle reddedildi. Washington, veto eden ülkelere tepki gösterdi.
23.03.2024 Dünya
CHP Lideri Özgür Özel: İsrail'in devlet terörünün sürüyor olması kabul edilemez
CHP Lideri Özgür Özel: İsrail'in devlet terörünün sürüyor olması kabul edilemez CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'un ardından çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya geçti.
20.03.2024 Gündem
Bakan Güler Irak ile yapılması planlanan 'Kalkınma yolu' projesinin detaylarını anlattı
Bakan Güler Irak ile yapılması planlanan 'Kalkınma yolu' projesinin detaylarını anlattı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ta gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde önemli kararlar alındığını, Irak’ın ilk kez PKK’yı terör örgütü olarak ilan ettiğini belirterek, "Tabii bu bizim için sevindirici bir şey. İnşallah bundan sonra ortak çalışmalarımız olacak, ortak bir harekat merkezi kuracağız" dedi.
20.03.2024 Gündem
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama Küresel silah ticaretine ilişkin verileri takip eden SIPRI'nin son raporunda Türkiye dünyanın en büyük 11'inci ihracatçısı olarak yer aldı.
11.03.2024 Dünya
İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda heyecan sürüyor!
İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda heyecan sürüyor! Erzurum'un ev sahipliğinde organize edilen 20'nci İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda sekizinci gün heyecanı oynanan maçlarla devam etti.
8.03.2024 Diğer
Yapay zekâdan Çin usulü animasyon
Yapay zekâdan Çin usulü animasyon Çin’den gelen bir haber, animasyon dünyasında devrim yaratacak.
2.03.2024 Kültür Sanat
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu!
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu! Yılın ilk turizm verisi, Türkiye’nin 2024 yılı için ‘60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri’ hedefini destekliyor. Buna göre, Ocak 2024 turizmde tüm zamanların en iyi ocak ayı verisi olarak kayıtlara geçti.
29.02.2024 Ekonomi
Savaş adres sormaz!
Savaş adres sormaz! Süper güçler, “yeni savaş biçimleri”nin peşinde... Rusya’nın uzaya nükleer bomba koyacağı söylenirken, İngiltere’de denizdeki kabloları korumak için “deniz yatağı savaşı” gündeme geldi.
25.02.2024 Dünya
Dünya ‘Kaan’ı kutladı! 'Bu sadece başlangıç'
Dünya ‘Kaan’ı kutladı! 'Bu sadece başlangıç' Türkiye’yi savunma sanayisinde ve teknolojide dünyanın en üst ligine taşıyan KAAN’ın ilk uçuşunun gurur ve sevinci Türkiye ile sınırlarını aştı. Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşu, dünyanın dört bir yanından farklı milliyetten insanların ortak sevinci oldu.
25.02.2024 Gündem
Görüntüler Çin’den: Otoyolda buzlanma, araçlar birbirine girdi
Görüntüler Çin’den: Otoyolda buzlanma, araçlar birbirine girdi Buzlanma sebebiyle 100’den fazla araç Çin'de birbirine girdi, dokuz kişi yaralandı. Bir aracın trafik polisine çarptığı anlar ise, başka bir aracın kamerasına yansıdı.
23.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çin’Den ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.