SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizin dokusunu değiştirecek kapı modelleri

Belki hiç fark edilmiyor olsa da bir evi zengin gösteren en önemli parçalardan biri kapı tasarımıdır. Bu dekoratif kapı tasarımları sayenizde eviniz olduğundan daha estetik görünecek...

|

Yeni aldığınız ya da yeni taşınacağız evi dizayn ederken, yeni bir ev yaptırırken ya da evinizi yenilemeye karar verdiğinizde kapıların tasarımı hakkında düşünür müsünüz? Çoğu insan bunu pek düşünmez ve kapı seçimleri öyle çok da üzerinde durulmadan yapılır. Bu aslında dekoratif olarak çarpıcı ve eşsiz bir estetik yaratmak istiyorsak bir hata olarak nitelendirilebilir çünkü evlerimizdeki kapıların yaşam alanlarının görünümüne etkileri sandığımızdan çok daha kuvvetli. Üzerine düşünüldüğünde, özel tasarımlar yaratıldığında ya da hazır kapı seçenekleri üzerine biraz daha incelikli bir şekilde düşünerek düşüldüğünde aslında evinizde yaratmak istediğiniz karakterin büyük bir kısmını başarıyla tamamlamış olursunuz. Yani kapılara yatırım yapmak aslında sizi mobilyalar ve diğer ayrıntılar üzerinde fazlasıyla düşünmekten de kurtarabilir. Nasıl mı? İşte aşağıda sizin için seçtiğimiz birbirinden çarpıcı ve bulunduğu yerin tüm dokusunu belirleyecek kadar etkili kapı tasarımları...

İhtişamlı ve incelikli

(iStudio Architecture / homify.com.tr)

Bu çift kanatlı ahşap kapı hem formuyla hem de malzemenin incelikle işlenmesiyle öne çıkan gösterişli bir model. Kapının yüzeyindeki güzelliğiyle göz dolduran oyma ve desenler lüksün ve kalitenin temsilcisi adeta. İçinde bulunduğu her mekana tarihi, kültürel ve sanatsal bir doku katacak olan bu kapı tasarımı saraylara layık bir ev isteyenler için ilham verici olmalı.

Eski usul

(Vigo Mosaici / homify.com.tr)

Eski kale kapılarını andıran bu geleneksel görünümlü vintage tasarım ise yukarıdaki kemerli modelin cam detaylarından kapı yüzeyinin doğal dokusuna ve yüzeydeki rustik metal unsurlara kadar baştan aşağı özenle tasarlanmış bir vintage eser.

Siyah ve beyazın uyumu

(Tondin Porte / homify.com.tr)

Çok gösterişli olmayan minimal bir dekorasyona görkemli ve çarpıcı bir kapı tasarımı arıyorsanız bu örnekteki siyah beyaz kapı tam size göre olabilir. Çağdaş tasarım ve siyah ve beyazın eşsiz kontrastıyla gelen göz alıcı akıcılık...

Çift yöne sürgülü

(Enrique Cabrera / homify.com.tr)

Kapı tasarımı denilince elbette sadece estetik olarak bakmamak lazım. Bazı yaşam alanlarında mimari koşulların da getirisiyle yer kazandıran akılcı modeller tercih etmek gerekebilir. Ancak bu tabii ki estetikten de vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Mesela bu örnekteki iki yöne de kayarak farklı açılardan açılabilen çift sürgülü ahşap kapı hem görkemli ve şık, hem de oldukça kullanışlı ve ergonomik.

Doğal ahşap

(Brico Valera / homify.com.tr)

Eğer her tarza uyum sağlayabilecek bir malzeme arıyorsanız doğal ahşaptan vazgeçmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Ahşabın dokusu ve sıcaklığı hem yuva hissi veren yaşam alanları oluşturmakta hem de klasikten endüstriyele, modernden minimale her stile uyum sağlamakta eşsiz bir başarı sağlıyor. Farklı model ve formlardaki mobilya ve aksesuarlarla uyumda da sorun yaratmayacağından emin olabilirsiniz.

Zarif dokunuşlar

(Homify / homify.com.tr)

Hem akıcı bir estetik, hem kuğu gibi bir incelik ve tasarım, hem çift kanatlı tasarımıyla karizmatik ve etkileyici bir davetkârlık, hem de sürgülü açılma ve kapanma sistemiyle yer tasarrufu sağlayan fonksiyonellik bir arada... Beyaz inceliğinin cam şeffaflığıyla bir araya geldiğinde ne kadar çarpıcı bir yalınlık ortaya çıkardığının da şık bir göstergesi.

Fransız modelleri

(Romagnoli Porte / homify.com.tr)

Çift kanadı da dışarı doğru açılabilen iki kanatlı kapı modellerine Fransız kapı deniyor ve Fransız kapılar zamana meydan okuyan ikonik kapı tasarımlarının da başında geliyor. Cam panelli kapı tasarımları da yalnızca tek bir malzemenin tek düzeliğinden biri kurtaran ve ayrıca mekanı daha da derin ve ferah gösteren ve ışık geçişini sağlayan hem estetik hem de ferahlatıcı bir görevi üstlenen işlevsel modellerden. Cam paneller Fransız kapı formuyla bir araya geldiğinde ise göz alıcı bir büyüleyicilik ortaya çıkıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.