SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Havayı temizleyen bitkiler hangileridir?

Bulunduğunuz yerin havası yaşam kalitenizle doğrudan etkilidir. Doğada bulunan bazı mucizevi bitkiler mekanın da havasını temizleyerek daha güzel nefes almanızı sağlar. Soluduğunuz havayı temizleyen bitkilerin neler olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

|

Evinizde, ofisinizde vs. soluduğunuz havayı doğal yollarla temizlemeği istemez misiniz. Bazı bitkiler bulunduğunuz yerdeki havayı temizleyerek daha kaliteli ve güzel solunan bir hava sağlar.

HAVAYI TEMİZLEYİCİ ÖZELLİKTEKİ BİTKİLER

1. Aloe vera

Kısa köklü ve etli yapraklı aloe vera, yüzlerce yıldır alternatif tıpçılar tarafından kullanılıyor. Aloe vera jelinin iyi gelmediği sorun neredeyse yok. Özellikle hafif yanıklar ve yaralara iyi geldiği söyleniyor. Tek faydası da bu değil. Aloe vera bulunduğu ortamdaki havayı temizliyor. Çok az su ile bakabileceğiniz aloe verayı ofiste veya evde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

2. Sarmaşık

Sarmaşığı genellerde bahçelerde veya binaların dışında görmeye alışkınız ancak kapalı ortamda da yetiştirebilirsiniz. Her daim yeşil kalan sarmaşık bulunduğu ortamın hayasını da temizleyen bir bitki.

3. Yelken çiçeği

Yelken çiçekleri fazla ışık ve su istemeyen beslemesi oldukça kolay çiçeklerdir. NASA tarafından yapılan bir araştırmaya göre yelken çiçekleri ortamdaki formaldehit, benzen ve amonyağı tezmielemektedir.

4. Patos sarmaşık

Her zaman yeşil kalan bir başka bitki olan patos sarmaşık formaldehit, benzen ve ksilen gibi kimyasal bileşikleri temizler.

5. Kurdele çiçeği

Kurdele çiçekleri fazla bakım istemeyen bitkilerdir. NASA'ya göre bulundukları ortamı formaldehit, ksilen ve tolüen gibi kimyasal bileşiklerden arındıran bu bitkiyi hem evinizde hem de ofisinizde kolaylıkla besleyebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.