SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kadife mobilya kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Kadife mobilyanın cazibesi bir başka olsa da lekeleri çıkarmak oldukça zor olabilir. Solması ve ezilmesi de cabası. Kadife mobilya kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık.

|

Göz kamaştırıcı, zarif ve biraz da bohem görünümüyle bir döneme damgasını vurmuş olan kadife kumaş hala daha mobilyaların vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Ancak yumuşak ve hassas dokusuyla yıpranmaya elverişli olan bu kumaşı kullanmak oldukça zor. Peki kadife mobilyaların yeni gibi görünmesi için nelere dikkat edilmeli?

Lekeleri temizlerken...

Basit vakumlama yöntemi ile mobilyadaki lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Bu yöntem mobilyanıza zarar vermez ve ilk günkü gibi görünmesini sağlar.

Çay, kahve vb. döküldüyse...

Koltuğunuza çay, kahve vb. döküldüyse dökülen kısım hemen temiz ve ıslak bir havlu ile temizlenmelisiniz. Aksi halde koltuk tüm sıvıyı emebilir.

Ezilmiş elyaflar

Kadife mobilyalarda elyaf çok fazladır. Fazla kullanımında zamanla ezilmeler olabilir. Çoğu zaman kadifeler buruşur veya leke oluşur. Fakat endişelenmeyin. Kırışıklığı engellemek için buhar uygulayın ve tüyleri ters yönünde tarayın.

Solma

Kadife kumaş solma açısından hassas bir kumaştır. Bu durumdan kaçınmak için direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmayın. Güneşe maruz kalan kısımları bir örtü ile kullanabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.