SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Otoplasti nedir, nasıl yapılır?

Kozmetik kulak operasyonu olarak bilinen otoplasti ameliyatı kozmetik kulak ameliyatı diğer adıyla otoplasti, kulakların büyüklüğünü, konumunu ya da oranını değiştiren bir işlemdir.Estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakkı İzmirli konu hakkında bilgiler verdi.

|

PembeNar Özel

Kulak estetiği ameliyatının sonuçları, büyük ölçüde arzu edilen değişikliklere bağlı olarak değişir. Ancak bu işlemler genellikle, özellikle çocuklarda ve gençlerde kendine güveni arttırmak konusunda çok faydalı olabilir. Ameliyat için en uygun dönem çocuğun ilkokula başlamadan önceki 5-6 yaş dönemidir.

Uygun adaylar kimlerdir?

Kulaklarınız eğer:

-Doğuştan Aşırı büyük ya da aşırı küçük ise

-Başınıza göre orantısız ve kötü yerleşimli ise

-Dışa doğru kepçe şeklindeyse

-Geçirmiş olduğunuz bir yaralanma sonucu kulak şekliniz olumsuz etkilendiyse

Kulak şeklinizden dolayı saçlarınızı toplamak istediğiniz halde topayamıyorsanız, kulak estetiği ameliyatı için uygun aday olabilirsiniz.

Avantajları

Kulak estetiği kulak şeklinizi olumlu yönde değiştirir.

Özellikle çocuklarda özgüvenlerine destek sağlayabilir ve 5 yaşın üzerindeki çocuklarda her dönemde yapılabilir.

Sonuçları çoğunlukla ömür boyu sürer.

Dezavantajları

Nadiren de olsa kulak simetrisi etkilenebilir

Kalıcı yara izi veya kulakta hissizlik olabilir.

Ameliyat ne kadar sürer?

Kulak estetiği ameliyatı çocuklarda genel erişkinlerde lokal anestezi altında yapılır. 1-1.5 saat sürer. Kulak arkasından yapılan bir kesi ile kıkırdak şekillendirilerek kulak olması gereken açıya getirilir. Ameliyat sonrası birgün bandaj sarılır. Hasta yapılan anestezi türüne göre ya aynı gün evine gönderilir ya da 1 gece hastanede misafir edilir. Şişlik ve morluk nadiren görülür. Hastanın 1 ay boyunca tenisçi bandajı kullanması önerilir. Eriyen dikiş kullanıldığı için dikişler alınmaz. 2 hafta içinde sonuçlar gözle görülür hale gelir.

Kalıcı iz bırakır mı?

Kulak estetiği ameliyatında izler kulak arkasında kaldığı ve zamanla belirginsizleştiği için hastayırahatsız etmez.

Sonuçlar kalıcı mıdır?

Kulak şeklini olumsuz etkileyecek herhangi bir olay yaşanmadığı sürece kepçe kulak ameliyatının sonuçları genellikle yaşam boyu sürer.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.