SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Barfiks Nedir? Barfiks Çekmenin Faydaları Nelerdir?

Egzersiz aletleri içerisinde en önemli yöntemlerden biri olarak barfiks geliyor. Özellikle kas gelişimi ve vücudun farklı bölgelerini çalıştırma noktasında oldukça etkilidir. Peki, barfiks nedir? Barfiks çekmenin faydaları nelerdir? Neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.

|


Üst bölgeyi etkin bir şekilde çalıştıran en önemli ağırlık hareketleri içerisinde barfiks gelir. Özellikle sırt kasları ve omuz ile beraber göğüs kısmında önemli oranda kas gelişimine katkı vermektedir. Bu sebepten dolayı vücut çalışanlar için mutlaka düzenli olarak yapılması gereken hareketler içerisinde geliyor.

Barfiks Nedir?

Temel anlamda üst gövdeyi yoğun bu şekilde çalıştıran vücut antrenmanına barfiks denir. Özellikle omuz ve kollar ile beraber göğüs ve karın gibi birçok farklı noktayı eşit oranda çalıştırma potansiyeline sahiptir. Yukarıdaki herhangi bir alete tutulmak suretiyle, kişinin kendisini çene hizasına kadar kollarıyla çekmesi üzerinden yapılır. Özellikle kişinin kendi ağırlığına ve kuvvetine bağlı olarak, farklı setler üzerinden değişik sayılarda yapılabilmektedir.

Barfiks Çekmenin Faydaları Nelerdir?

Fiziksel açıdan barfiks çekmenin birçok önemli faydası bulunur. Tabii bu faydaları elde etmek ve yararlanmak için mutlaka düzenli olarak değerlendirmek gerekmektedir.

- Sırt kaslarını güçlendirir ve duruşu geliştirir.
- Duruş bozukluğunun önüne geçme imkanı verir.
- Tutuş kuvveti ile beraber bileklerin güçlenmesine imkan tanır.
- Vücut ağırlığı üzerinden çalıştığından dolayı, doğal bir süreçte kasların çalışmasını sağlar.
- Kişisel olarak dengenin gelişmesine yardımcı olur.
- Yoğun bir egzersiz olduğu için kardiyo şekilde de ifade edilebilir.
- Kalp atışının hızlanmasını sağlar ve kalbi güçlendirir.
- Gövge sağlamlığı konusunda önemli bir katkı verir.

Bu şekilde yukarıda verilen faydaları ile beraber en önemli ağırlık çalışmaları içerisinde barfiks gelir. Doğal bir süreç altında vücudun ağırlığı ile çalışır ve böylece eşit oranda kasların gelişmesine imkan tanır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.