SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çocuk isteyenler için rahim hazırlığının ve tüplerin önemi

Çocuk isteği her anne-baba adayında görülen mutluluk, sabır ve bir o kadar da kaygı dolu bir süreç. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu süreçte her çiftimize farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Rahim ve tüpler çocuk isteği için gelen çiftlerimizde incelediğimiz en önemli kısımlardan bir tanesi” diyerek rahim ve tüplerin hazırlık sürecini anlattı.

|

Bebeğin 9 ay annesi ile yaptığı yolculukta çok büyük önem taşıyan rahmi hazırlamak ve çocuk istemi döneminde tüplerin durumuna bakmak da tabii ki bizler için büyük önem arz ediyor. Çocuk isteğiyle gelen çiftlerden ilk istediğimiz şeylerden bir tanesi rahim filmi. Rahim filmiyle aslında tüpler ve rahim hakkında fikir üretmek ve buna uygun tedavi yöntemi geliştirmek mümkün. Eğer rahimde bir şekil bozukluğu varsa rahme histeroskopik işlem yaparak rahimdeki şekil bozukluğu düzeltilip rahim alanı genişletilebilir. Böylelikle bizler gebelik sonrası erken doğum riski ve düşüklerin de önüne geçmiş oluruz. Eğer rahimde istemediğimiz oluşumlar var ise ki bunlar polip, miyom gibi oluşumlardır. Bu oluşumlara da yine histeroskopi ile müdahale edilir ve rahim içi yine genişletilmiş olur.

'TÜPLERDEKİ YAPIŞIKLIK AÇILABİLİR'

Rahim filmi ile tüpler de rahatlıkla analiz edilebilir. Tüplerde bir yapışıklık varsa bu film sonrası zaman zaman açılıp kendiliğinden gebe kalabilmeleri mümkün. Ancak tüpler kapalı ise bizler anne adaylarımızı tüp bebeğe yönlendiriyoruz. Tüplerde bir şişlik durumu filmle görülmüş ile ‘hidrosalpenks’ dediğimiz durum söz konusudur ve bu durumda uyguladığımız laparoskopik yöntem ile şiş olan tüpü kapatarak yine gebelik anlamında rahim ve tüplere gerekli hazırlığı yaparız.

RAHİM HAZIR OLUNCA TRANSFER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Bu hazırlık sonrası birçok çiftimizde kendiliğinden gebelik mümkün olabilir. Bizler tüp bebek tedavisi için de mutlaka bu şekilde rahim ve tüplerin durumuna bakıyoruz. Sağlıklı bir gebelik için rahim ve tüpler hazır durumda olduğunda da embriyo transferimizi gerçekleştiriyoruz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.