Ekmek mi yoksa şeker mi? Osman Müftüoğlu en tehlikelisini açıkladı: 'İnsülin düşmanı'
Şeker hastalığı riskini artıran birçok besin, günlük tüketilen gıdaların içinde çokça bulunuyor. Fırın, pastane ürünleri, toz şeker gibi gıdaları pek çok kişi tüketiyor. Ancak Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, özellikle uzak durulması gereken ikiliyi açıkladı.
29.04.2024 - 15:27
|
Son Güncellenme: 29.04.2024 - 15:47
Özellikle toz şeker ve beyaz un içeren besinleri sıklıkla tüketmek, sağlığınız açısından birçok riski tetikleyebilir. Ciddi sorunlara yol açabilecek bazı alışkanlıklardan uzak durulması şart. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yayımlanan içeriğinde 'Şeker mi, un mu daha zararlı?' sorusunu yanıtladı.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Çekirdeklerini çöpe atan bin pişman! Kaynatınca böbreğe, kavurunca bağırsağa şifa oluyor
Küflenmiş peynir için 2 cm kuralı! Kıvamı yumuşaksa ağzınıza bile sürmeyin, zehirliyor
Etrafı karınca basıyorsa bu yöntem bir harika! Hemen kaçışıyorlar, izleri silmek yetiyormuş
Mutfakta, cilt bakımında, evin her yerinde! 1 kavanozu 15 işi çözüyor, mucize küpüymüş
Egzamanın imdadına koşan vitamin! Cildi neme boğuyor, kuruluk tarihe karışıyor
Topuk çatlaklarını anında onaran güç, her evde var! Limonla 2 kat fazla yumuşatıyor
Hormon üretimi bozukluklarına neden oluyor! ‘Egzersiz, demans ve Alzheimer riskini de düşürüyor’
Gelip gelip giden tatlı krizine elveda! Tarçın kabuğu, karanfil bu işin doğal reçetesi
Aileler akademik başarıyı iyi bir kariyer olarak görüyor! ‘Mutluluk varılmak istenen son nokta’
Uzmanlar uyardı! ‘Evi evcil hayvanlarla doldurmak da bir hastalık’