SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Nasıl Egzersizler Yapılmalıdır?

Kuyruk sokumu insan vücudunda en çok ağrıyan bölgeler içerisinde yer almaktadır. Omurganın en alt bölümünde ve kalçanın hemen üstünde bulunan kuyruk sokumu, özellikle fazla hareketsizlikten dolayı sorun yaratabilmektedir. Peki, kuyruk sokumu ağrısı için nasıl egzersizler yapılmalıdır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

|


4 kemiğin kaynaşması üzerinden üçgen görünümüne sahip olan kuyruk sokumu, aynı zamanda farklı durumlar için en çok yüklenen bölge içerisinde yer almaktadır. Özellikle de oturma pozisyonu içerisinde denge sağlamak amaçlı esnek bir yapıya sahiptir. Tabii bu esneklik üzerinden bazı problemler ile karşı karşıya kalmak mümkün. Böylece kuyruk sokumu üzerinden bir problem yaşandığında farklı egzersizleri ele almak gerekmektedir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Nasıl Egzersizler Yapılmalıdır?

Kuyruk sokumu ağrısını önemli oranda azaltacak ya da rahatlatacak birçok farklı egzersiz yöntemi bulunmaktadır. Tabii bu egzersizleri düzenli olarak ve dengeli şekilde yapmak büyük öneme sahiptir.

- Kedi deve egzersizi olarak bilinen, sırt bölgesini yukarı doğru ve aşağı doğru esnetmek
- Yüzükoyun yere yatarak mümkün olduğu kadar yukarı doğru beli esnetmek
- Farklı açma germe hareketleri
- Ayaktayken ayak ucuna doğru eğilerek yavaşça kalkmak ve bunu tekrarlamak
- Sırt üstü yatarak bacakları kendine doğru çekmek suretiyle popo kası hareketini gerçekleştirmek
- Çocuk duruşu hareketi ile yerde sırt germe hareketini yapmak
- Oturur pozisyonda bir ayak arkada bir ayak önde kıvrılmış olarak güvercin pozisyonunu uygulamak
- Pelvik tilt egzersizi yapmak

Yukarıda beden egzersizleri dikkatli şekilde uygulamak ve bunu düzenli hale getirmek çok önemlidir. Bu sayede kısa bir zaman içerisinde kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen ağrılardan kurtulma şansı elde edilebilmektedir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kuyruk sokumu bölgesinde ağrı yaşayan kişiler ortopedi doktoruna gitmelidir. Uzman Doktor bünyesinde yapılan tetkikler ve teşhis ile beraber uygun tedavi yöntemleri ele alınır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.