SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yaprak Böceği Nedir? Yaprak Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Doğada yaşayan farklı özelliklere sahip olan pek çok canlı çeşidi bulunmaktadır. Böceklerde bu canlılardan biri olmaktadır. Farklı vücut yapıları ve özellikleri ile bu canlılar yeryüzünün küçük canlıları olarak adlandırılmaktadır. Yaprak böceği de dikkat çeken görünümüyle bu bağlamda ele alınması gereken bir böcek türü olmaktadır. Peki, yaprak böceği nedir? Yaprak böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte, yaprak böceği hakkında tüm detayları derledik.

|

Yaprak böceği, halk arasında dış görünümünden dolayı kamuflaj böceği olarak da bilinmektedir. Bu böcekler küçük canlılara saldıracak kadar yırtıcı özellikte olmaktadır.

Yaprak Böceği Nedir?

Yaprak böceği, yaprağa benzeyen vücut yapıları sayesinde doğada kolaylıkla kamufle olan bir canlı olmaktadır. Bu böceklerin boyları yaklaşık olarak 6 cm civarında olmaktadır. Yaprak böcekleri savunma ve saldırma özelliği ile dikkat çeken bir canlı olmaktadır. Bu sayede avını kolaylıkla avlayabilmekte düşmanlarından da iyi bir şekilde saklanarak kendini korumaktadır.

Bu böcekler birçok yırtıcı canlıdan korunmak için birden fazla ağacın yaprak şekillerine girebilmektedirler. Örümcekler, kuşlar ve kertenkeleler yaprak böceklerinin avcıları olmaktadırlar. Çok yavaş hareket eden bu canlılar iyi saklanmadıkları taktirde bu canlılara av olmaktadırlar.

Yaprak Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Yaprak böceklerinin ana vatanı Güneydoğu Asya ve çevresi olmaktadır. Gündüz dinlenerek yaprak taklidi yapan bu böcekler gece aktif olarak besin aramaya çıkmaktadırlar. Yaprak böcekleri küçük bir böcek olsa dahi yırtıcı özelliği bulunan bir canlı olmaktadır.

Yaprak böceklerine yürüyen yapraklar da denilmektedir. Bu böcekler kendilerine benzeyen gür yaprakların olduğu yerlerde yaşamaktadırlar. Bu böceklerin dişileri çiftleşme sonunda gri renge benzeyen büyük bir yumurta bırakmaktadır. Yumurtadan çıkan yaprak böcekleri gençlikten yetişkinliğe kadar pek çok başkalaşıma uğrar ve bu durum sonunda rengi ve biçimi değişiklik gösterir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.